Hap en Tap logo zonder streep
Groene aspergesoep met basilicum, fruitige cracker

Groene aspergesoep met basilicum, fruitige cracker

15 sep 2017 | Soep

Nog 100 dagen, mannekes, nog maar 100 dagen en dan is ’t Kerstmis! 100 dagen, dat doet me zo hard terugdenken aan mijn 100-daagse als laatstejaarsstudente Latijn-Grieks. Een eeuwigheid geleden. ? Nu ja, het doet me ook beseffen dat Kerst echt wel snel nadert nu. Die laatste 100 dagen op school waren in een flits voorbij en voor ik het goed en wel besefte, waren de examens begonnen. Was ik toen nog het ongeplande type dat alle leerstof last-minute moest blokken, dan ben ik in de loop der (vele) jaren serieus veranderd en ben ik nu Miss Planning ten top. Daarom vandaag al dit eerste feestelijke soepje voor jullie kerst- of nieuwjaarsdiner: een groene aspergesoep met basilicum. Erbij komt een fruitige cracker.

Ik leerde dit recept kennen dankzij mijn BFF, mijn moateke uit Olen. Zij opent 1 keer per maand een huiskamerrestaurant om fondsen te verzamelen voor het goede doel. (Da’s iets anders dan influencers die aan crowdfunding doen om zichzelf een reisje naar de Caraïben cadeau te doen…). Deze groene aspergesoep is een soep die ze al meermaals serveerde en die telkens zeer positief onthaald werd. Zegt ze. Wel, ik geloofde haar op haar woord, al vond ik de combi garnalen en bosbessen wel wat vreemd. Maar kijk, ons Annie heeft helemaal gelijk. Dit is een topsoepje!

Ik maakte het in 1-2-3 in mijn Magimix Cook Expert. In 1 stap, inderdaad. Ik deed alle ingrediënten voor de soep (behalve de basilicum) in het toestel en programmeerde het op het automatische programma “roomsoep” en klaar was kees. Ik kon aan mijn crackers beginnen. Maar kijk, ik ben flink geweest en heb het recept toch voor jullie uitgetikt. Maar voor wat hoort wat… Krijg ik dan nu jullie stem voor mijn blog op de site van de Belgian Foodblog Awards? ? Ik ga dit blijven herhalen tot 15 oktober, hoor, dag waarop de voting afgesloten wordt. Jullie zullen dus een dikke maand met deze spam moeten leren leven… ?

 

Groene aspergesoep met basilicum, fruitige cracker

 

Nodig voor 4 personen

Bereiding: 45 min
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Voor de groene aspergesoep:
500 g groene asperges
200 g doperwten
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 bosjes basilicum
250 ml witte wijn
750 ml groentebouillon
100 ml room
2 el boter
Peper
Zout

Voor de fruitige crackers:
1 pakje crackers naar keuze (ik kocht de Wasa Delicate Crisp Sesame & Sea Salt)
1/2 advocado
100 g grijze garnalen
100 g bosbessen
2 el limoensap
1 el korianderblaadjes

Voor de notenpesto:
50 g cashewnoten
1 teentje gepelde knoflook
1 el koriander
15 g geraspte Parmezaanse kaas
60 ml olijfolie

 

Groene aspergesoep met basilicum, fruitige cracker

 

Werkwijze

Voor de groene aspergesoep:
Spoel de asperges, breek het uiteinde eraf en snij in stukjes van 2 cm. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit alle groenten kort in boter, maar hou een handvol erwtjes apart.

Blus met de wijn en de groentebouillon en laat 10 minuten koken. Doe er het basilicum bij (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking) en mix.

Doe de overgehouden erwtjes bij de soep. Laat tot het kookpunt komen en neem van het vuur af. Roer er de room door en breng op smaak met peper en zout. Garneer met basilicum.

 

Voor de fruitige crackers:
Maak de notenpesto door alle ingrediënten fijn te mixen in de blender. Zet aan de kant.

Snijd de avocado in kleine stukjes en meng deze met de garnalen, bosbessen en limoensap.

Verdeel de crackers in gelijke stukken. Besmeer met wat notenpesto en dan met de avocadomengeling.

Werk af met een blaadje koriander.

 

Groene aspergesoep met basilicum, fruitige cracker

 

Bron: recept voor de groene aspergesoep van de website Libelle Lekker en de fruitige cracker van Njam.tv.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.434 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

4 Reacties

  1. José

    Ik heb op je gestemd als waardering voor dit recept. Maar ook omdat het maken van soepen mijn hobby is.
    Veel succes.

    Antwoord
  2. Haerynck Anne-mie

    Ik ga ze ook in de magimix maken maar moet de basilicum dan nog apart 10 minuten meekoken

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Geen 10 minuten meer, hoor, Anne-mie. Je doet de basilicum erbij, laat even net terug tot aan het kookpunt brengen en zet daarna het toestel af. Dit om te vermijden dat de basilicum verkleurt. Die moet mooi groen blijven.
      Succes!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Groene aspergesoep met basilicum, fruitige cracker

by Myriam Minne time to read: 2 min
4