Bouillabaisse crackers met gerookte makreeldip

De laatste tijd blog ik nog maar zelden op maandag, bij gebrek aan events. Maar kijk, vandaag verwen ik jullie met een kort maar krachtig receptje: bouillabaisse crackers met gerookte makreeldip. Ik vond het recept – net zoals dat van de appetizer met gerookte eendenborst – in het Hanos magazine.

Al was het recept oorspronkelijk wel met spekbokking. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik spekbokking heb moeten Googelen. Ik weet niet waarom, maar ik was ervan overtuigd dat dit een soort vlees was. Omwille van het woord spek erin? Soit, ik ontdekte dat spekbokking gerookte haring is en bestelde die op dinsdag al (had ik al gezegd dat ik nogal proactief en het geplande type ben?) bij mijn visboer. Op vrijdag kreeg ik een verontschuldigend mailtje: door de corona crisis wordt er veel minder vis gerookt en beperken de visrokers zich tot de meest gevraagde soorten. En daar is die spekbokking dus niet bij. Sven stelde me gerookte makreel voor als alternatief. Ook prima!

Maar dan nog even iets over de bouillabaisse crackers. Zijn die lekker? Ja! Mooi? Ja! Het maken waard? Ja! Maar zijn het crackers? Niet echt. Daarvoor zijn ze niet stevig genoeg. Onmogelijk om de gerookte makreeldip ermee op te deppen. Maar laat jullie dat er niet van weerhouden om dit recept te maken.

 

Serveer de sesamstengels met de makreeldip.

Bouillabaisse crackers met gerookte makreeldip

Bouillabaisse crackers met gerookte makreeldip

Leuke en lekkere fingerfood om op tafel te zetten bij het aperitief, pure verwennerij voor je gasten.
Voorbereidingstijd 55 min
Totale tijd 55 min
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 6 personen

Equipment

  • Thermoblender type Magimix Cookexpert

Ingrediënten
  

Voor de bouillabaisse crackers:

  • 150 g gekookte rijst
  • 650 ml bouillabaisse
  • Zout

Voor de gerookte makreeldip:

  • 1 gerookte makreel, ontveld en gefileerd
  • Mayonaise
  • Zure room
  • Bieslook

Instructies
 

Voor de bouillabaisse crackers:

  • Draai alle ingrediënten ca. 20 min in een thermoblender bij 90° C.
  • Laat afkoelen en strijk dun uit op een bakmat.
  • Bak krokant op 120° C gedurende ca. 35 min.

Voor de gerookte makreeldip:

  • Prak de makreel met een vork fijn en meng de mayonaise en zure room erdoorheen. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
  • Serveer de bouillabaisse crackers met de makreeldip.
Trefwoord bouillabaisse, cracker, dip, gerookte makreel, makreel

Bron: recept uit het magazine van Hanos en ook teruggevonden op hun website (met video).

Related Post

Tags: , , , , , ,

Bouillabaisse crackers met gerookte makreeldip

by Myriam Minne time to read: 1 min
4
%d bloggers liken dit: