Tartaar van zeebaars met mango, tomaat en koriander

Geen inspiratie, dat overkomt me niet vaak en toch was dat vorige week het geval. Mijn vriendin Ann zou op zondag komen helpen koken voor we samen naar de Campina boerderijdagen zouden gaan. Veel tijd hadden we dus niet en ik had écht geen flauw idee wat we zouden kunnen maken. En dat ondanks mijn goed gevulde Pinterest borden, mijn Instagram bookmarks en mijn uitgebreide Pocket lijst. Uiteindelijk vond ik in die laatste app net wat ik zocht in de vorm van deze tartaar van zeebaars met mango, tomaat en koriander, een snel en fris gerechtje, ideaal voor bij de temperaturen van 30° en meer die voorspeld werden.

Eigenlijk moest dat tartaar van makreel zijn, maar doordat ik maar zo laat beslist had en mijn vis niet besteld had, was tegen zaterdagmiddag alle makreel uitverkocht. Mijn visboer raadde me aan om met zeebaars te werken in de plaats. Ik volgde zijn goede raad en ook met de tartaar van zeebaars was dit een schot in de roos!

Foto gemaakt op de Chives ondergrond van Ekkow.

 

Tartaar van zeebaars met mango, tomaat en koriander

 

Recept voor tartaar van zeebaars met mango, tomaat en koriander

(Voor)bereiding: 30 min
Marineren: 30 min à 1 uur
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Nodig voor 2 personen:
Het sap van 1/2 limoen
1 tl sojasaus (of tamari voor wie intolerant is voor gluten)
2 el olijfolie
5 takjes koriander
1 stuk gember van 1 cm
Gefrituurde uitjes
10 kerstomaatjes (ik koos voor tomaatjes in allerlei kleuren, oranje, geel en rood)
1/2 rijpe mango
De filets van 1 zeebaars (of van 2 middelgrote makrelen)
2 snufjes suiker
Peper en zout

 

Werkwijze

Vraag aan je visboer om ontschubde filets met vel maar zonder graten.

Schil en hak de gember fijn.

Doe het limoensap, de gember, de suiker, de sojasaus en de olijfolie in een mengkom.
Voeg een snufje zout en enkele toeren van de pepermolen toe.
Meng goed.

Snijd de kerstomaatjes in fijne plakjes van 1/2 cm dik.
Schil de mango en snijd een halve mango in dobbelsteentjes van 1 cm.
Doe de tomaatjes en de mangoblokjes bij de marinade in de mengkom.
Meng alles.

Snijd de vis in gelijke stukken van 2 cm. Doe de tartaar van zeebaars bij de rest van de ingrediënten in de mengkom.

Hak de koriander fijn en voeg ook toe aan de bereiding.

Meng, proef en pas de kruiding aan indien nodig.
Zo kan je nog een extra snufje suiker en een scheutje limoensap toevoegen als je dat wil.

Laat alles gedurende 30 min à 1 uur marineren in de koelkast.

Je hoeft de tartaar van zeebaars nu alleen nog maar te dresseren en af te werken met gefrituurde uitjes (iets wat Ann en ik vergaten te doen 😆).

Smakelijk!

 

Bron: recept vertaald van de website Le Chameau Bleu.

Related Post

Tags: , , , , , , ,

Tartaar van zeebaars met mango, tomaat en koriander

by Myriam Minne time to read: 2 min
0
%d bloggers liken dit: