Langoustineroomsoep met cognac en peterselie

Was mijn groene aspergesoep van vorige week nog een relatief voordelig feestsoepje, dan is deze langoustineroomsoep een duur(der) exemplaar. Langoustines zijn nu eenmaal dure beestjes. Maar o, o, o wat is deze langoustineroomsoep lekker. En helemaal niet zo moeilijk om te maken. Al heb ik wel niet gekozen voor gemakkelijk in mijn beschrijving, maar voor gemiddeld. Er moet immers geflambeerd worden en ik kan me voorstellen dat dat nogal wat mensen afschrikt. Al is dat eigenlijk nergens voor nodig. Je zorgt er gewoon voor dat je dampkap uitstaat en dat je van die lange lucifers hebt. Alcohol, in dit geval cognac, in de pan, even de vlam van de lucifer ertegen en je krijgt een mooi vlammenspel. Ofwel blus je dat met de kippenbouillon, ofwel laat je het vuur vanzelf doven.

En nu we het toch hebben over vuur en doven… Mijn vuur om de Belgian Food Blog Awards te winnen, is nog lang niet gedoofd… 🔥 Hebben jullie al voor me gestemd? Je hoeft geen e-mailadres of zo op te geven. 2 kliks volstaan! Wat moet je doen?
1. Surfen naar de site van Belgian Food Blog Awards
2. Naar beneden scrollen naar de categorie Best Baking & Sweets
3. Klikken op de desbetreffende knop
4. Tussen de 5 genomineerden klikken op Hap & Tap.

Ik blijf jullie eeuwig dankbaar! 🙏

Tableware: diep bordje van Anita Le Grelle uit de Terres de Rêve collectie van Serax, mij vriendelijk aangeboden door Kookstudio D’Hondt.

 

Langoustineroomsoep met cognac en peterselie

 

Nodig voor 4 personen

Bereiding: 45 min
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Voor de langoustineroomsoep:
16 middelgrote langoustines
olijfolie
1 dl cognac
6 dl lichte kippenbouillon
1 groot glas witte wijn
2 fijngehakte sjalotten
2 fijngehakte tenen knoflook
een viertal stengels peterselie
4 dl room
Peper en zout
Bladpeterselie

 

Bereidingswijze

Pel de langoustines. Zet de staarten koel weg en houd de koppen en schalen apart. Verhit olijfolie in een pan, voeg de koppen en schalen toe en laat op een hoog vuur aanbakken. Roer regelmatig om.

Flambeer met cognac (zet je dampkap uit!) om de schalen bros te maken en blus met de kippenbouillon. Voeg de witte wijn, sjalot, knoflook en peterseliestengels toe en laat op een laag vuur inkoken met 1/3. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken met 1/3.

Giet de soep door een zeef en draai het vuur zeer laag, de soep mag slechts zacht pruttelen. Pocheer er de langoustines net gaar in. Kruid met peper en zout en werk af met fijngesneden bladpeterselie. Serveer de langoustineroomsoep met brood.

 

Bron: recept van de website Knack Weekend.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Related Post

Tags: , , , , , , , ,

Langoustineroomsoep met cognac en peterselie

by Myriam Minne time to read: 2 min
4
%d bloggers liken dit: