Nodig voor 4 personen
Bereiding: 45 min
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Voor de langoustineroomsoep:
16 middelgrote langoustines
olijfolie
1 dl cognac
6 dl lichte kippenbouillon
1 groot glas witte wijn
2 fijngehakte sjalotten
2 fijngehakte tenen knoflook
een viertal stengels peterselie
4 dl room
Peper en zout
Bladpeterselie
Bereidingswijze
Pel de langoustines. Zet de staarten koel weg en houd de koppen en schalen apart. Verhit olijfolie in een pan, voeg de koppen en schalen toe en laat op een hoog vuur aanbakken. Roer regelmatig om.
Flambeer met cognac (zet je dampkap uit!) om de schalen bros te maken en blus met de kippenbouillon. Voeg de witte wijn, sjalot, knoflook en peterseliestengels toe en laat op een laag vuur inkoken met 1/3. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken met 1/3.
Giet de soep door een zeef en draai het vuur zeer laag, de soep mag slechts zacht pruttelen. Pocheer er de langoustines net gaar in. Kruid met peper en zout en werk af met fijngesneden bladpeterselie. Serveer de langoustineroomsoep met brood.
Bron: recept van de website Knack Weekend.