Gemarineerde rabarber met aardbeien, slagroom en rabarbercoulis

door | jul 17, 2016 | Dessert, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept
Gemarineerde rabarber met aardbeien, slagroom en rabarbercoulis
Ik ben gek op rabarber en aardbeien! Wat een geslaagd huwelijk. Wanneer ik confituur maak (of koop, ik hoef hier geen doekjes om te winden en mij heiliger voor te doen dan de paus, ik koop ook kant-en klare confituur) dan kies ik altijd voor deze combinatie. Vorig jaar maakte ik al een dessert met beide fruitsoorten (klik hier). Toen was het een recept uit Knack Weekend en dat is het vandaag ook. Alleen had ik toen wel een voorbeeldfoto en nu niet en dus moest ik het zelf maar verzinnen in mijn hoofd hoe ik het zou presenteren: diep bord of niet. Uiteindelijk koos ik voor beide, want in het diepe bord zie je de rabarber en de coulis niet. Welke foto vinden jullie de mooiste?

Whatever. Dit is een superdessertje: heel eenvoudig te maken en de rabarbercoulis smaakt hemels (ik moest mij inhouden of ik dronk ‘m zo van het flesje)!

Op de bovenste foto wordt het dessert gepresenteerd op tableware van Serax.

 

Gemarineerde rabarber met aardbeien, slagroom en rabarbercoulis

 

Nodig voor 4 personen

4 dikke rabarberstelen
Het sap van een halve limoen
4 el gries- of rietsuiker
2 dl water
4 flinke eetlepels suiker
2 dl room
Poedersuiker
500 g kleine aardbeien
Verse muntblaadjes

 

Bereidingswijze

Schil de rabarberstelen en houd de schillen bij. Doe een paar mooie, krullende schillen in een kommetje met ijswater. Zo zullen ze mooi blijven krullen.

Snijd de rabarber in kleine blokjes van 5 mm en marineer ze gedurende 30 minuten in het sap van een halve limoen en de gries- of rietsuiker.

Maak ondertussen een dikke suikersiroop met 2 dl water en 4 el suiker. Doe er de rabarberschillen bij en laat flink inkoken, zodat de siroop rood kleurt. Zorg er wel voor dat hij niet te zoet wordt. Zeef nadien de siroop en laat afkoelen.

Klop de room goed stijf en zoet met wat poedersuiker.

Verdeel de gemarineerde rabarber onderaan in een ring op vier borden.

Doe er een dun laagje slagroom op en werk af met hele kleine aardbeien. Bestrooi met poedersuiker en lepel er de rabarbercoulis rond.

Versier met blaadjes verse munt en enkele gekrulde rabarberschillen.

 

Gemarineerde rabarber met aardbeien, slagroom en rabarbercoulis

 

Bron: recept van Knack Weekend.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.026 andere abonnees

Archief

  • 2021 (120)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)
Keukenrecepten

5 Reacties

  1. Cecile

    Myriam, is dit heerlijk dessertje nu gemaakt? Kan men nog rabarber eten na de langste dag 21 juni? Wegens het oxaalzuur, wat giftig is.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Ja hoor, Cecile, ik maakte dit dessert deze week, at het helemaal op en lig nog niet dood. 😉 Ik kocht mijn rabarber bij Carrefour en ik ga ervan uit dat die geen giftige producten gaan/mogen verkopen. Ik ken die regel van dat oxaalzuur, maar vermoed dat die enkel van toepassing is op rabarber uit je eigen moestuin?
      Groetjes
      Myriam

      PS Er staat nog een rabarberrecept op de planning… 🙂

      Antwoord
  2. Cecile

    Jammer, heb dan eens een moestuin vol mooie rabarber? .Zal mij naar de winkel begeven want het ziet er té verleidelijk uit om dit niet op mijn bakzondag te maken.

    Antwoord
    • Monique

      Als je niet elke dag rabarber eet kan je er nog gerust gebruiken uit eigen tuin. Hij zal wat zuurder zijn maar je kan best nog oogsten. De 21 juniregel is voornamelijk om de plant krachten te laten opdoen voor volgend jaar maar de mooiste en jongste stengels gebruik ik gewoon nog.

      Antwoord
      • Myriam Minne

        Bedankt voor deze reactie, Monique.
        Bij mij is het geen probleem. Ik heb nog maar heel recent rabarber in mijn moestuintje staan en de oogst was onvoldoende groot om alle recepten te maken die ik wilde maken. Maar het is goed om weten voor Cecile, die blijkbaar meer succes heeft.
        Groetjes
        Myriam

        Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gemarineerde rabarber met aardbeien, slagroom en rabarbercoulis

by Myriam Minne time to read: 1 min
5
%d bloggers liken dit: