Charlotte met rabarber in a jar

door | jul 20, 2016 | Dessert, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept
Charlotte met rabarber in a jar
Het rabarberseizoen loopt op z’n einde en dus probeer ik nog snel, snel van deze groente (!) te genieten voor het te laat is. Onlangs was ik met mijn foodievriendinnen in Parijs en kocht daar een aantal kookboeken. Tjah! No comment aub. Op de treinrit terug naar huis begon ik al meteen te neuzen in mijn nieuwe aanwinsten, terwijl mijn vriendinnen mijn voorbeeld volgden. Maar… oh wee… ik spotte een kookboek op schoot bij mijn vriendin dat in de winkel aan mijn aandacht ontsnapt was en ik dus niet gekocht had. En… oh weeër (eigen woordcreatie)… daar stond dit heerlijke recept in. Ik schakelde meteen mijn Scannable app in (topapp om documenten in te scannen met een resultaat dat 1000 x scherper is dan een foto!) en sloeg het recept op op mijn iPhone. Oef! Gered! Ik mag er niet aan denken dat jullie dit recept voor charlotte met rabarber in a jar zouden gemist hebben! 😉

Ter info: ik heb een klein beetje valsgespeeld. De kleur van de rabarbermoes was… zoals die van… ochtendurine (mijn excuses voor deze vergelijking, maar ik kwam die deze week ergens tegen en vond die best wel grappig) en dus deed ik er enkele druppels rode kleurstof in.

 

Charlotte met rabarber in a jar

 

Nodig voor 4 personen

2 gelatineblaadjes
400 g rabarber
120 g poedersuiker
Een 12-tal biscuits roses de Reims
25 cl volle room, goed koud
Enkele druppels rode kleurstof (facultatief)
Extra: 4 jars of bokalen

 

Bereiding

Laat de gelatineblaadjes weken in een ruime kom met koud water.

Schil de rabarber en versnijd hem in stukken. Doe de rabarber samen met de poedersuiker in een kookpot en laat gedurende 20 minuten koken tot de rabarber volledig tot moes gekookt is.

Dompel tijdens het koken, wanneer er siroop te zien is in de kookpot, de biscuits roses de Reims snel in de siroop en schik de koekjes daarna rechtop in bokalen. Ik gebruikte hiervoor lege weckpotten van foie gras.

Mix de warme rabarber in de blender en voeg de uitgelekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toe.

Klop de room op tot slagroom en spatel deze voorzichtig onder de rabarbermoes. Verdeel deze mousse over de glazen en zet ze gedurende 3 uur in de koelkast.

 

Charlotte met rabarber in a jar

 

Bron: recept uit Desserts in a Jar.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.023 andere abonnees

Archief

  • 2021 (118)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)
Keukenrecepten

2 Reacties

  1. Katrien (Marie Cadie)

    Klinkt heerlijk! 🙂

    En wat die kleur betreft … Dat had ik laatst ook aan de hand met mijn abrikozen munt gelei. Alle tips welkom! 😉

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Een druppeltje kleurstof kan wonderen doen. 😉
      Liefs
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Charlotte met rabarber in a jar

by Myriam Minne time to read: 1 min
2
%d bloggers liken dit: