Ter info: ik heb een klein beetje valsgespeeld. De kleur van de rabarbermoes was… zoals die van… ochtendurine (mijn excuses voor deze vergelijking, maar ik kwam die deze week ergens tegen en vond die best wel grappig) en dus deed ik er enkele druppels rode kleurstof in.
Nodig voor 4 personen
2 gelatineblaadjes
400 g rabarber
120 g poedersuiker
Een 12-tal biscuits roses de Reims
25 cl volle room, goed koud
Enkele druppels rode kleurstof (facultatief)
Extra: 4 jars of bokalen
Bereiding
Laat de gelatineblaadjes weken in een ruime kom met koud water.
Schil de rabarber en versnijd hem in stukken. Doe de rabarber samen met de poedersuiker in een kookpot en laat gedurende 20 minuten koken tot de rabarber volledig tot moes gekookt is.
Dompel tijdens het koken, wanneer er siroop te zien is in de kookpot, de biscuits roses de Reims snel in de siroop en schik de koekjes daarna rechtop in bokalen. Ik gebruikte hiervoor lege weckpotten van foie gras.
Mix de warme rabarber in de blender en voeg de uitgelekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toe.
Klop de room op tot slagroom en spatel deze voorzichtig onder de rabarbermoes. Verdeel deze mousse over de glazen en zet ze gedurende 3 uur in de koelkast.
Bron: recept uit Desserts in a Jar.
Klinkt heerlijk! 🙂
En wat die kleur betreft … Dat had ik laatst ook aan de hand met mijn abrikozen munt gelei. Alle tips welkom! 😉
Een druppeltje kleurstof kan wonderen doen. 😉
Liefs
Myriam