- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Gemarineerde rabarber met aardbeien, slagroom en rabarbercoulis

Gemarineerde rabarber met aardbeien, slagroom en rabarbercoulis

 

Gemarineerde rabarber met aardbeien, slagroom en rabarbercoulis

 

Nodig voor 4 personen

4 dikke rabarberstelen
Het sap van een halve limoen
4 el gries- of rietsuiker
2 dl water
4 flinke eetlepels suiker
2 dl room
Poedersuiker
500 g kleine aardbeien
Verse muntblaadjes

 

Bereidingswijze

Schil de rabarberstelen en houd de schillen bij. Doe een paar mooie, krullende schillen in een kommetje met ijswater. Zo zullen ze mooi blijven krullen.

Snijd de rabarber in kleine blokjes van 5 mm en marineer ze gedurende 30 minuten in het sap van een halve limoen en de gries- of rietsuiker.

Maak ondertussen een dikke suikersiroop met 2 dl water en 4 el suiker. Doe er de rabarberschillen bij en laat flink inkoken, zodat de siroop rood kleurt. Zorg er wel voor dat hij niet te zoet wordt. Zeef nadien de siroop en laat afkoelen.

Klop de room goed stijf en zoet met wat poedersuiker.

Verdeel de gemarineerde rabarber onderaan in een ring op vier borden.

Doe er een dun laagje slagroom op en werk af met hele kleine aardbeien. Bestrooi met poedersuiker en lepel er de rabarbercoulis rond.

Versier met blaadjes verse munt en enkele gekrulde rabarberschillen.

 

Gemarineerde rabarber met aardbeien, slagroom en rabarbercoulis

 

Bron: recept van Knack Weekend.

Related Post