Hap en Tap logo zonder streep
Pastaschelpen met drie kazen en tomaten soffrito

Pastaschelpen met drie kazen en tomaten soffrito

10 feb 2016 | Hoofdgerecht, Hoofdgerecht vegetarisch

Ik weet heel goed wat ik wil en niet wil en ben heel moeilijk van mijn standpunt af te brengen. Dit recept voor pastaschelpen ging ik niet bloggen, wegens te eenvoudig voor Hap & Tap. Maar nog tijdens de voorbereidingen veranderde ik al van gedacht. Mijn keuken geurde zo heerlijk naar look en tomaten, zelfs voor de schaal de oven in ging, dat ik besliste dat ik dit toch ging delen. Italië lag even in Lochristi.

Naast de heerlijke geur (wat een tongbreker voor een West-Vlaamse), kon ik trouwens wel nog meer redenen bedenken om de pastaschelpen online te gooien:

  1. Dit is zo’n recept waar iedereen dol op zal zijn, groot en klein.
  2. Bovendien heb ik recent met de 3-ingrediëntentaart ondervonden dat jullie erg tuk zijn op eenvoudige recepten… Let wel, deze pastaschelpen zijn NIET het begin van alleen maar easy recepten op deze blog, maar zijn de uitzondering die de regel bevestigen.
  3. Deze pastaschelpen zijn vegetarisch en al ben ik dan geen vegetariër, toch vind ik dat af en toe eens vegetarisch geen kwaad kan voor het milieu, voor de gezondheid, voor de dieren,… Met de start van Dagen Zonder Vlees (waarvoor ik me onder lichte dwang van een collega heb ingeschreven) komt dit recept dus als geroepen.

Tot slot nog een tip: maak meteen 2 schalen van deze pastaschelpen en bewaar er een in de diepvries. Je zal het je niet beklagen.

Oh ja, ik gebruikte giga pastaschelpen die ik ooit kocht bij mijn loopmaatje Johan van Quality & Matters. Als je die niet kan vinden (ik vermoed dat ze enkel bij horecaspeciaalzaken en Italiaanse delicatessenwinkels te verkrijgen zijn), kan je perfect de kleinere variant gebruiken: de Conchiglioni. Deze vind je wel in de supermarkt.

Bord van de collectie van Roos Van de Velde by Serax tableware, vork en mes geleend van De Tafelfee.

 

Pastaschelpen met drie kazen en tomaten soffrito

 

Nodig voor 4 of voor een ovenschaal van 26 cm

12 ongekookte mega pastaschelpen (of meer als je kleinere zoals Conchiglioni gebruikt. Tip: schik je ongekookte schelpen in je ovenschaal en tel hoeveel je erin krijgt)
425 g ricotta
225 g geraspte mozzarella + extra als afwerking
30 g Parmezaan
12 blaadjes basilicum, fijngesneden
1 ei
1 fles Passata Soffrito All’aglio van Elvea met gefrituurde look en extra zuivere olijfolie
½ kl zout
¼ kl versgemalen zwarte peper

 

Pastaschelpen met drie kazen en tomaten soffrito

 

Bereiding

Verwarm de oven voor bij 180° C.

Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bij mij was dat 10 à 12 min. Ik kookte ze 10 min aangezien ze nog verder garen in de oven. Laat ze uitlekken en spoel ze met koud water.

Meng in een ruime kom de ricotta, de Parmezaan, de mozzarella, het ei, het zout, de peper en de basilicum. Verdeel 3/4 van de bokaal passata soffrito over de bodem van een ovenschaal.

Lepel (of spuit met een spuitzak) de kaasmengeling in de pastaschelpen en schik ze in de ovenschaal. Giet de resterende passata soffrito over de schelpen en werk af met nog wat geraspte mozzarella.

Dek af met aluminiumfolie en schuif in de voorverwarmde oven voor 30 min. Verwijder de folie en bak nog 5 à 10 min verder.

 

Pastaschelpen met drie kazen en tomaten soffrito

 

Dit is een gesponsord recept door mezelf ontwikkeld voor Elvea.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.521 andere abonnees

ARCHIEF

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Er is een probleem met je Instagram feed.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Pastaschelpen met drie kazen en tomaten soffrito

by Myriam Minne time to read: 2 min
0