Cannelloni met een kruidig kaassausje

Vorige week kreeg ik onverwachts een extra weekje verlof van mijn baas. Zalig is dat. Wanneer ik op voorhand verlof plan, dan steek ik de dagen vol met van alles en nog wat: loop- en fietstrainingen, uitstapjes, etentjes met vriendinnen, boeken die ik wil lezen,… Maar nu strekte zich – ineens – een zee van tijd voor me uit.

Het uitgelezen moment om op te ruimen en mijn kookboeken en -tijdschriften een plaatsje te geven in mijn speciaal daartoe voorziene (uitpuilende) kasten. En zo kwam ik een oud Zesta kook-a-zine terug tegen. Een speciale editie met 100 feestrecepten. Nu zijn we in ’t putteke van de zomer met temperaturen die oplopen tot 30°, geen levende ziel die nu aan feestmenu’s denkt, maar toch klapte ik het boek open…

Ik ontdekte er een paar leuke receptjes die er altijd wel ingaan. Zoals dit. Weinig werk en da’s toch wat we willen met deze hitte? Vegetarisch en dat komt goed van pas, want ik blog al zo weinig veggie recepten. En vooral lekker en licht. Allez, dat staat toch zo onderaan de pagina in het boek vermeld. Komt dat even goed uit, want manlief moet dringend op dieet. Drie goede redenen dus om nu dit ‘feestgerecht’ klaar te maken. Trouwens, elke dag is toch een feest, niet?

Voor 4 personen

8 lasagnevellen
2 dl sojaroom
400 g diepvriesspinazie
2 el gehakte peterselie
250 g cottage cheese
Peper en zout
50 g gemalen parmezaan
Een handvol basilicumblaadjes

Bereiding

Kook de lasagnevellen. Verwarm de room in een potje. Doe er de spinazie en peterselie bij. Laat zacht koken tot de spinazie ontdooid is. Neem de spinazieroom van het vuur en roer er de cottage cheese door. Kruid naar smaak met peper en zout.
Schep op de lasagnevellen een eetlepel van het spinazie-kruidenkaasmengsel, rol ze op en leg de cannelloni in een ingevette ovenschaal. Bestrooi ze met de gemalen kaas. Zet vijf minuten onder de hete grill. Garneer met de basilicumblaadjes.

Bron: recept uit het Zesta kook-a-zine nr 1 – 100 feestrecepten. Volgens het boek komt het recept uit “Lekker en licht. Eenpansgerechten met Bodystyling van Francine Vermeiren, Lannoo.

Related Post

Tags: , , , , , ,

Cannelloni met een kruidig kaassausje

by Myriam time to read: 1 min
1
%d bloggers liken dit: