Cannelloni met een kruidig kaassausje

door | jul 31, 2013 | Hoofdgerecht, Hoofdgerecht vegetarisch

Dit recept printen? Print dit recept
Cannelloni met een kruidig kaassausje

Vorige week kreeg ik onverwachts een extra weekje verlof van mijn baas. Zalig is dat. Wanneer ik op voorhand verlof plan, dan steek ik de dagen vol met van alles en nog wat: loop- en fietstrainingen, uitstapjes, etentjes met vriendinnen, boeken die ik wil lezen,… Maar nu strekte zich – ineens – een zee van tijd voor me uit.

Het uitgelezen moment om op te ruimen en mijn kookboeken en -tijdschriften een plaatsje te geven in mijn speciaal daartoe voorziene (uitpuilende) kasten. En zo kwam ik een oud Zesta kook-a-zine terug tegen. Een speciale editie met 100 feestrecepten. Nu zijn we in ’t putteke van de zomer met temperaturen die oplopen tot 30°, geen levende ziel die nu aan feestmenu’s denkt, maar toch klapte ik het boek open…

Ik ontdekte er een paar leuke receptjes die er altijd wel ingaan. Zoals dit. Weinig werk en da’s toch wat we willen met deze hitte? Vegetarisch en dat komt goed van pas, want ik blog al zo weinig veggie recepten. En vooral lekker en licht. Allez, dat staat toch zo onderaan de pagina in het boek vermeld. Komt dat even goed uit, want manlief moet dringend op dieet. Drie goede redenen dus om nu dit ‘feestgerecht’ klaar te maken. Trouwens, elke dag is toch een feest, niet?

Voor 4 personen

8 lasagnevellen
2 dl sojaroom
400 g diepvriesspinazie
2 el gehakte peterselie
250 g cottage cheese
Peper en zout
50 g gemalen parmezaan
Een handvol basilicumblaadjes

Bereiding

Kook de lasagnevellen. Verwarm de room in een potje. Doe er de spinazie en peterselie bij. Laat zacht koken tot de spinazie ontdooid is. Neem de spinazieroom van het vuur en roer er de cottage cheese door. Kruid naar smaak met peper en zout.
Schep op de lasagnevellen een eetlepel van het spinazie-kruidenkaasmengsel, rol ze op en leg de cannelloni in een ingevette ovenschaal. Bestrooi ze met de gemalen kaas. Zet vijf minuten onder de hete grill. Garneer met de basilicumblaadjes.

Bron: recept uit het Zesta kook-a-zine nr 1 – 100 feestrecepten. Volgens het boek komt het recept uit “Lekker en licht. Eenpansgerechten met Bodystyling van Francine Vermeiren, Lannoo.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 1.984 andere abonnees

Archief

  • 2021 (98)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)

1 Reactie

  1. Magdalena - Volrecepten.nl

    Hallo!
    Uw blog heeft onze aandacht getrokken vanwege de kwaliteit van de recepten. We zouden het leuk vinden als u zich zou aanmelden bij Volrecepten.nl zodat wij naar uw blog kunnen linken.

    Volrecepten.nl is een zoekmachine die de beste Nederlandse kooksites en blogs verzamelen van het internet. Enkele honderden blogs zijn hier al ingeschreven en profiteren van het verkeer die wij naar hun sites sturen.

    Om mee te doen met Volrecepten.nl, ga je gewoon naar http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten
    Breng ons een bezoek!

    Groetjes Magdalena
    Volrecepten.nl

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

71  +    =  76

Cannelloni met een kruidig kaassausje

by Myriam time to read: 1 min
1
%d bloggers liken dit: