Konijn in bladerdeeg met feta en spinazie

door | aug 11, 2013 | Hoofdgerecht, Hoofdgerecht met vlees of gevogelte

Dit recept printen? Print dit recept

Ongelooflijk hoe je met heel weinig ingrediënten (en werk) toch een lekkere maaltijd op tafel kan toveren!

Bij gebrek aan konijnfilets verving ik die door kalkoenfilets.

Nodig voor 4 personen

1 kg verse spinazie
Olijfolie
Peper en zout
120 g fetakaas
8 konijnfilets
2 vellen kant-en-klaar bladerdeeg
1 ei

Bereiding

Maak de spinazie schoon en bak hem kort aan in een lepel olijfolie. Kruid met peper en zout, doe in een vergiet en laat goed uitlekken. Verkruimel de fetakaas en meng hem door de spinazie. Laat het mengsel volledig afkoelen.

Kruid de konijnfilets met peper en zout en bak ze kort aan in wat olijfolie. Laat ze afkoelen.

Rol het bladerdeeg uit op een werkblad en verdeel de spinazie met fetakaas over de vellen. Schik de konijnfilets op de groente en maak een stevige rol. Klop het ei los met een lepel water, kleef er het bladerdeeg mee aan elkaar. Leg de rollen met de sluiting naar beneden op een met bakpapier beklede ovenplaat. Strijk in met de rest van het ei en bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C.

Snijd de rollen in dikke plakken en serveer met een frisse groene salade.

Bron: Zesta kook-a-zine 100 feestrecepten nr 1 2011.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 1.983 andere abonnees

Archief

  • 2021 (98)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

72  +    =  80

Konijn in bladerdeeg met feta en spinazie

by Myriam time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: