Hap en Tap logo zonder streep

Mille-feuille van aardbeien en rabarber

6 jun 2013 | Gebak en koekjes, Zoet

Ik voel me een slechte blogster momenteel. Niet dat de zin om te bloggen over is, hoor, verre van! En ook de inspiratie is nog lang niet op. Maar de tijd ontbreekt me gewoon. Ik ben dezer dagen namelijk hard aan het trainen om volgende week de Mont Ventoux op te fietsen. Hoezo? Je bent in de war? Dit was toch de blog van de running cook en niet van de cycling cook? Klopt. Maar door het vele loopblessureleed heb ik beslist om meer te fietsen. Da’s minder belastend. Eén probleem: ik fiets niet graag. Dus heb ik een (uitdagend) doel nodig. Anders ga ik niet trainen. Dus dan maar meteen de Mont Ventoux… Rare hersenkronkel, niet? Ja, ik weet het. That’s me. Maar allez, genoeg gezwansd. Tijd voor de orde van de dag: een smakelijk en fris dessert met de beste aardbeien (die van Beervelde) die nu – dankzij de zon die eindelijk schijnt – op hun allerlekkerst zijn. Geniet ervan, buiten in je zonnezetel of op je terras, als afsluiter van je barbecue. Smakelijk!

Nodig voor 8 personen

500 g bladerdeeg 400 g aardbeien 200 g rabarber Bloemsuiker Voor de crème patissière: 1/2 l melk 4 dooiers 50 g suiker 1/2 vanillestok 40 g arrowroot of 75 g maïzena opgelost in water

Werkwijze

Rol het bladerdeeg dun uit. Snijd in de gewenste vorm – in dit geval lange, smalle stroken – en plaats op een bakvel op een bakplaat. Leg er een vel bakpapier bovenop en plaats er nog een bakplaat bovenop. Bak af op 200° C. Wanneer het deeg bijna bruin is, verwijder dan de bovenste plaat en het bovenste vel bakpapier en laat nog wat bijkleuren en uitdrogen. Bereid de patissière als volgt: Breng de melk aan de kook samen met de opengesneden vanillestok. Klop een ruban van de suiker en de dooiers. Voeg hier de arrow-root aan toe. Giet de kokende melk erop en vermeng zeer goed. Breng de massa terug aan de kook en laat indikken. Doe ze hierna onmiddellijk in een recipiënt en dop de bovenkant af met wat boter. Dit voorkomt velvorming! Zet koel weg. Breng de versneden rabarber die je een beetje geschild hebt zodat de meeste draden weg zijn met wat suiker aan de kook. Laat het geheel goed doorkoken. Plaats in de frigo om af te koelen. Was en versnijd de aardbeien in plakjes.

Afwerking

Plaats een koekje op het bord. Schep de patissière in een spuitzak met brede, ongekartelde spuitmond en spuit op het koekje. Schik de aardbeien erop. Eindig met een koekje. Overstrooi het geheel met bloemsuiker. Plaats er een toefje rabarbercompote naast. Versier met wat fijngesnipperde munt. Bron: recept van Dhr. Frank Dehens, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.434 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

1 Reactie

  1. Caroline Brouwer

    Wauw, wat ziet dat er lekker uit!
    En met bladerdeeg uit de winkel, lijkt het me ook niet erg moeilijk om zelf te maken.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Mille-feuille van aardbeien en rabarber

by Myriam time to read: 2 min
1