Sabayon met gekonfijte ananas, sinaasappelsorbet

Zoet, zoeter, zoetst. Dit dessert behoort tot de laatste categorie. Of 3 tinten geel, zo kan je ’t ook omschrijven. Och, och, dit is LEKKER! Helemaal mijn ding. To try it is to love it!

En laat eens weten wat je ervan vindt. Ik zou graag wat meer respons op mijn blogposts krijgen. Positieve reacties, kritiek, te verbeteren punten,… alles is welkom!

 

Nodig voor 8 personen

8 eierdooiers
8 eierschaaltjes suiker
8 eierschaaltjes droge witte wijn of marsala of zoete wijn

1 1/2 dl water
300 g suiker
8 mooie plakken verse ananas van 1 à 1 1/2 cm dik

Voor de sorbet:
1 l sinaasappelsap
400 g griessuiker
Grand-Marnier (naar smaak)
Een weinig limoenrasp

Werkwijze

Voeg de dooiers, suiker en wijn samen.
Laat de mengeling niet staan, maar klop onmiddellijk!
Klop op een zacht vuurtje de dooiers tot je een homogene massa bekomt die mooi blinkt en geen luchtbelletjes meer vertoont.

Kook het water en de suiker tot je een lichtbruine karamel bekomt.
Blus de karamel met een scheutje water en giet de karamel over de plakken ananas.
Laat het geheel afkoelen.

Voor de sorbet:
Breng het sinaasappelsap en de suiker aan de kook.
Voeg wat Grand-Marnier toe naar smaak.
Voeg ook wat limoenrasp toe voor een frisse toets.

Afwerking

Leg een plak ananas in een glas of diep bord.
Schep een flinke pollepel sabayon over de ananas.
Werk af met een quenelle sinaasappelsorbet.

Bron: recept van Dhr. Frank Dehens, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post

Tags: , , , ,

Sabayon met gekonfijte ananas, sinaasappelsorbet

by Myriam time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: