Hap en Tap logo zonder streep
Hartige aardappelroosjes met gerookte eendeborst en foie gras

Aardappelroosjes met gerookte eendenborst en foie gras

31 dec 2015 | Hapjes, Voorgerecht, Voorgerecht met vlees

Iedereen kent ondertussen de appelroosjes, een echt succes! Maar wat dacht je van een hartige variant: aardappelroosjes. Vervang de appelmoes door uienconfituur of vijgenkonfijt, de appels door aardappels, voeg sneetjes gerookte eendenborst toe en werk af met foie gras en klaar is Kees. Serveer 1 roosje als fingerfood of geef er meerdere voor een voorgerecht.

Zo, met dit hapje komt een einde aan een fantastisch jaar voor Hap & Tap. Een jaar waarin ik heel wat meemaakte (lees het hier) en een jaar ook waarin ik mijn blogspot inruilde voor een echte website, een stap die ik veel vroeger had moeten zetten. Ik kijk alvast reikhalzend uit naar 2016. The best is yet to come!

Dan rest mij nu enkel nog jullie het allerbeste te wensen: GENIET van alles wat jullie doen!

Liefs.

Myriam

 

Hartige aardappelroosjes met gerookte eendeborst en foie gras

 

Nodig voor 8 aardappelroosjes

1 vel bladerdeeg
1 doosje uienconfituur of vijgenkonfijt
2 aardappels
Gesmolten boter
1 pakje gerookte eendenborst
Een restje foie gras

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor bij 180° C.

Schil de aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes met een mandoline. Leg de plakjes in een ovenbestendige schaal in een bodempje water en zet ze 2 minuutjes in de microgolfoven om ze zachter te maken.

Laat ze uitlekken in een vergiet en daarna op keukenpapier.

Spreid het bladerdeeg open en snij er 8 lange banden van van 2 cm breed. Smeer de banden in met uienconfituur.

Schik 5 plakjes aardappelappel op het deeg waarbij de plakjes mekaar overlappen en bovenaan lichtjes boven het deeg uitkomen. Schik hierop plakjes gerookte eendenborst (3 à 4 stuks per roosje).

Rol strak op en kleef het uiteinde van het deeg vast met wat water.

Zet de bladerdeegroosjes in muffinvormen. Strooi tussen de blaadjes van de roosjes wat stukjes foie gras.

Bak ze in de hete oven gedurende 35 à 40 minuten. Dek na een kwartiertje de roosjes af met aluminiumfolie want anders kleuren ze te snel. Serveer ze lauw of koud.

 

Bron: recept aangepast van de blog Steph à Table.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.434 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

4 Reacties

  1. Barbara

    Nog een suggestie om hier een vegetarische variant van te maken?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      De foie gras kan je makkelijk vervangen door faux gras. In plaats van de gerookte eendenborst, zou je blaadjes roodloof kunnen gebruiken. Roodloof en appel gaan goed samen!
      Succes!
      Myriam

      Antwoord
  2. Lydia van hoof

    Ze waren heel lekker, Myriam ! Dit ga ik nog maken ! Fijne feestdagen ! Lydia

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Aardappelroosjes met gerookte eendenborst en foie gras

by Myriam Minne time to read: 1 min
4