Joehoe! Vanaf vandaag is ’t terug elke dag aardbeienmarkt in Beervelde. Da’s het beste nieuws dat er deze week te rapen viel, want geef toe, ’t is allemaal niet veel soeps in de kranten: regen, 10°, orkanen,… Bah, veel kommer en kwel. De hoogste tijd voor een receptje om ons op te monteren!
Nodig voor 10 personen
2 dl citroensap
100 g suiker
12 g gelatineblaadjes
4 dl room
250 ml aardbeienpulp
50 g suiker
400 g aardbeien
Munt
Bereiding
Warm 1/3 van het citroensap op samen met de suiker tot die is opgelost.
Week de gelatineblaadjes in koud water, pers ze uit en los op in de warme siroop.
Laat afkoelen met de rest van het citroensap.
Klop de room voor de helft op en vermeng met de afgekoelde citroensiroop.
Vermeng goed met de klopper.
Verdeel onmiddellijk in vormpjes die je eerst ingesmeerd hebt met olie. Zet koel weg.
Kook de aardbeienpulp op met de suiker, schuim af en zet koel weg. Je kan desgewenst wat citroensap toevoegen voor een frissere smaak.
Spoel de aardbeien, laat uitlekken en verwijder met een mespunt de kroontjes.
Afwerking
Dompel de vormpjes kort (niet langer dan 4 seconden) in warm water en keer ze om op een bord. Versnijd de aardbeien in 2, in 4, in plakjes en schik ze mooi naast de bavarois. Werk af met de aardbeiencoulis en een munttakje.
Bron: recept van Dhr. Ph. Gallin, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge.
vraagje :Aardbeien met citroenbavarois : …"klop de room voor de helft op en …;" Waar moet dan de andere helft voor dienen ?? Linda
Ik heb mij verkeerd uitgedrukt. Moet zijn: klop de room half op. Dat wil zeggen, niet tot stijve pieken, maar nog half vloeibaar. Een beetje zoals yoghurt.