Tournedos van kabeljauw met mosterdkruidenkorstje

Na mijn voorgerecht met de Maille mosterd in oktober (remember mijn mosterdijs!) moest ik in november ook nog een hoofdgerecht maken met de Franse mosterd uit Dijon. Deze tournedos van kabeljauw met mosterdkruidenkorstje, sabayon van trappist en kruidenpuree stond al lang op mijn to do-lijstje (lees: op mijn Pinterest bord) en dus was de tijd rijp om ermee aan de slag te gaan. Het zou na mijn uitdagende Fancy Fisherman’s Pie een eenvoudiger recept zijn voor wie vis als hoofdgerecht wil serveren met kerst.

Vis klaarmaken in de oven is zowat de makkelijkste manier van vis bereiden. Er kan (bijna) niks foutgaan en door het mosterdkruidenkorstje blijft de tournedos van kabeljauw lekker sappig. De enige moeilijke opdracht in dit recept, is de sabayon, maar daar heb je/ik een Magimix CookExpert voor. Tweede moeilijkheid: alles warm op het bord krijgen. Maar daarvoor heb je de borden van Sanodegusto. Die blijven langer dan 30 min warm! En zo is er voor alles een oplossing. Zie je ’t niet zitten om zo à la minute een sabayon te maken voor je gasten? Dan kan je die op voorhand maken en bewaren in een thermosfles of je kan kiezen voor een (eenvoudiger) witte wijn saus. Die moet hier ook lekker bij zijn. Take the stress out of Christmas!

 

Tournedos van kabeljauw met mosterdkruidenkorstje, sabayon van trappist, kruidenpuree

 

Recept voor tournedos van kabeljauw met mosterdkruidenkorstje

(Voor)bereiding: ± 1 uur
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Ingrediënten voor 4 personen:
4 mooie tournedos van kabeljauw
Maille mosterd Dijon Originale
100 g broodkruim
25 g verse kruiden (peterselie, bieslook, kervel)
Olijfolie
800 g aardappelen
Melk
Boter
Peper en zout
4 dikke stronken witloof
4 plakken Passendale Prelude (ik gebruikte Fruité in de plaats)
3 eieren
100 g boter
½ fles trappistenbier

 

Recept

Meng het broodkruim met ¾ van de verse kruiden, de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Besmeer de tournedos van kabeljauw met wat Maille mosterd en bedek deze dan met een dikke laag van het kruim. Plaats 25 à 30 min in een oven van 180° C.

Maak van de aardappelen een smeuïge puree en werk af met een nootje boter en de rest van de verse kruiden.

Gaar het witloof tot het al het vocht mooi heeft opgenomen.

Wentel het daarna in een plak Passendale.

Plaats in de oven tot de kaas lichtjes zacht wordt.

Klop de eierdooiers en het bier met wat peper en zout tot een luchtige sabayon.

Als deze mooi crémeux is, werk hem dan af met enkele nootjes malse boter.

 

Bron: recept van de website Lekker van bij Ons.

Related Post

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Tournedos van kabeljauw met mosterdkruidenkorstje

by Myriam Minne time to read: 2 min
2
%d bloggers liken dit: