Hap en Tap logo zonder streep

Thaise kippensoep

31 mrt 2020 | Soep

Hebben jullie dat ook: dat alles wat nu niet kan ineens extra aantrekkelijk wordt? Dat had ik destijds toen ik zwanger was ook: ik mocht omwille van niet immuun voor toxoplasmose geen préparé eten en wat wilde ik? Just! Niets liever dan een broodje préparé eten. Ik droomde luidop van een pistolet met préparé! Wat nu ook niet kan, is op reis gaan. En wat zou ik dat nu graag doen! Vroeger gingen mijn man en ik altijd naar Tenerife. Hij heeft me destijds zelfs ten huwelijk gevraagd op de vlucht naar Tenerife, zo was hij er zeker van dat ik het niet op een lopen kon zetten. Haha! True story! Naast onze jaarlijkse tripjes naar het Canarisch eiland, reisden we natuurlijk de wereld rond naar Olympische Spelen, wereldkampioenschappen, EK’s, toernooien overal… Een van de bestemmingen die me altijd is bijgebleven en waarvan ik gezworen had om er ooit terug te keren, was Thailand. We waren ooit 3 dagen in Bangkok op doorreis naar Sydney (voor de Spelen in 2000!), maar wat een indruk liet het land én het eten vooral. Aan die fijne herinnering én aan de hoop er ooit toch nog eens te geraken, draag ik deze Thaise kippensoep op.

Deze Thaise kippensoep is helemaal perfect: een smaakbom zonder te pikant te zijn. Een echte maaltijdsoep ook met de noedels en kipfilet. En heel eenvoudig om te maken. Bovendien vind je alle ingrediënten in je supermarkt, ideaal in dit coronatijdperk.

 

 

Thaise kippensoep

 

Recept voor Thaise kippensoep

(Voor)bereiding: ± 30 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:
2 kippenborstfilets, in fijne reepjes
2 el koolzaadolie
1 el Thaise groene currypasta
15 g verse gember, in fijne julienne
400 ml light kokosmelk
400 ml gevogeltebouillon
1 el vissaus
100 g prinsesseboontjes
1 grote wortel, in julienne
150 g eiernoedels
25 g verse koriander, gehakt
6 lenteuien, in dunne ringetjes
1 rode chilipeper, ontdaan van zaadlijsten en zaadjes en fijngehakt
1 limoen, in 4 partjes gesneden

 

Werkwijze

Verhit de koolzaadolie in een pan. Voeg wanneer de olie warm is de Thaise groene currypasta toe. Kook zachtjes gedurende 1 min en voeg dan de gehakte gember toe.

Giet er voorzichtig de kokosmelk, kippenbouillon en vissaus bij. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Laat een minuutje sudderen.

Voeg nu de kip toe, breng aan de kook en zet dan het vuur weer laag en laat 10 min sudderen.

Voeg de sperziebonen en wortels toe aan de soep en laat nog 5 min sudderen.

Giet ondertussen in een aparte pan voldoende kokend water over de droge noedels tot ze onderstaan. Breng aan de kook en verwarm tot de noedels zacht en gaar zijn, dit duurt ca. 2 min.

Voeg de koriander en lente-uitjes toe aan de kippensoep.

Giet de noedels af en verdeel ze over 4 kopjes.

Schenk de Thaise kippensoep voorzichtig over de noedels. Bestrooi met de fijngesneden chili en serveer met partjes limoen.

 

Bron: recept vertaald van de website Great British Chefs.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

3 Reacties

  1. Els De Vos

    Myriam, je bent geweldig! Ook voor mij roept dit zo veel herinneringen op…dank je wel voor dit receptje, het brengt wat exotisch gevoel in onze woonkamer binnen 🙂

    Antwoord
  2. Verstraete Liliane

    Hallo, ik heb de thaise kippesoep gemaakt, maar bij mij is ze precies wat geschift. Komt dat door de kokosmelk? Ik heb de light kokosmelk van Suzi Wang gebruikt. Bedankt voor de vele lekkere recepten !

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Liliane,
      Ik gebruik voor alles volle producten: volle room, volle melk,… het vet zorgt voor binding. Ik zou je dus inderdaad aanraden om voor volle kokosmelk te kiezen.
      Succes!

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Thaise kippensoep

by Myriam Minne time to read: 2 min
3