Recept voor oesters met appelsap, wasabi en koriander
(Voor)bereiden: ± 45 min
Marineren/uitlekken: ± 4 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 4 personen:
12 oesters, Fines de Claire nr 2
50 cl groen appelsap (van 5 groene appels)
1 rammenas
1 Granny Smith appel
1 stronk roodloof
Olijfolie
Sap van 1 citroen
1 cm verse gember, geschild
1 tl wasabipasta
2 takjes koriander
Werkwijze
Voor de oesters:
Open de oesters, maak ze voorzichtig los van hun schelp, spoel ze en bewaar ze in hun gefilterd vocht.
Voor het appelsap:
Meng het appelsap (dat je in de sapcentrifugeuse maakt met ca. 5 groene appels), het sap van 1/2 citroen, de wasabi en de geraspte gember.
Was de rammenas en snijd in flinterdunne plakjes met behulp van een mandoline.
Snijd de groene appel in staafjes (schil hem niet!) en snijd de roodloofblaadjes in twee. Breng op smaak met olijfolie en het resterend citroensap.
Pluk de koriander.
Afwerking
Om de oesters op te dienen, schik je ze in bordjes of in de oesterschelp: de schijfjes rammenas, het roodloof en de staafjes appel. Plaats hierop de uitgelekte oesters. Besprenkel met het appelsap. Werk af met een korianderblaadje.
Dien de oesters met appelsap, wasabi en koriander meteen op.
Bron: recept vertaald van de website van Le Figaro.
0 reacties