Oesters met appelsap, wasabi en koriander

Ik blog niet alleen voor mezelf, maar vooral voor jullie. Moest ik alleen voor mezelf bloggen, dan zouden deze oesters met appelsap, wasabi en koriander de blog niet gehaald hebben. Ik lust nl. geen oesters. Maar omdat jullie dat wél doen (en mijn man ook, al een geluk, want anders moest ik deze beauties in de vuilnisbak kieperen en dat zou pas zonde zijn!), deel ik toch graag dit fantastische recept. Allez, als ik op de reactie van manlief mag afgaan, dan toch. Hij speelde met veel smaak én in een recordtempo een half dozijn oesters naar binnen. 😆
Oesters met appelsap, wasabi en koriander

Recept voor oesters met appelsap, wasabi en koriander

(Voor)bereiden: ± 45 min
Marineren/uitlekken: ± 4 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen:
12 oesters, Fines de Claire nr 2
50 cl groen appelsap (van 5 groene appels)
1 rammenas
1 Granny Smith appel
1 stronk roodloof
Olijfolie
Sap van 1 citroen
1 cm verse gember, geschild
1 tl wasabipasta
2 takjes koriander

 

Werkwijze

Voor de oesters:
Open de oesters, maak ze voorzichtig los van hun schelp, spoel ze en bewaar ze in hun gefilterd vocht.

 

Voor het appelsap:
Meng het appelsap (dat je in de sapcentrifugeuse maakt met ca. 5 groene appels), het sap van 1/2 citroen, de wasabi en de geraspte gember.

Was de rammenas en snijd in flinterdunne plakjes met behulp van een mandoline.

Snijd de groene appel in staafjes (schil hem niet!) en snijd de roodloofblaadjes in twee. Breng op smaak met olijfolie en het resterend citroensap.

Pluk de koriander.

 

Afwerking

Om de oesters op te dienen, schik je ze in bordjes of in de oesterschelp: de schijfjes rammenas, het roodloof en de staafjes appel. Plaats hierop de uitgelekte oesters. Besprenkel met het appelsap. Werk af met een korianderblaadje.

Dien de oesters met appelsap, wasabi en koriander meteen op.

 

Bron: recept vertaald van de website van Le Figaro.

Related Post

Tags: , , , , , , , ,

Oesters met appelsap, wasabi en koriander

by Myriam Minne time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: