Panna cotta van geitenkaas, Luikse siroop, pijnboompitten

Geen tijd om te koken en toch deze panna cotta van geitenkaas met Luikse siroop en pijnboompitten maken? Ik kan dat! 💪

Afgelopen weekend was ik heel de tijd in de weer tijdens de opendeurdagen bij CookUp waar ik op zaterdag mocht koken en bakken op een Falcon en op zondag mijn kookkunsten mocht botvieren op de gloednieuwe Ilve, een kanjer van een fornuis van Italiaanse makelij. Het was vermoeiend (te meer ik zaterdagmorgen eerst mijn dochter had helpen verhuizen, die is tijdelijk terug bij me ingetrokken mét vriendin én poes), maar het was tegelijkertijd ook zalig: koken, bakken, praten met gelijkgestemde zielen,… Ik kreeg er zelfs ‘fans’ over de vloer. Ik blijf het een raar woord vinden. Fans, dat is iets voor zangers, acteurs of voetballers 😀, maar niet iets voor mij. Soit, er kwamen 2 dames aan mijn kookeiland, de ene was echt speciaal naar CookUp gereden omdat ze gelezen had dat ik er was en de andere was er toevallig, maar herkende me meteen. Het werd een heel gezellige babbel. Dankjulliewel, dames, om mij zo op de voet te volgen!

Maar waarom vertel ik dit allemaal, wel, ik had andermaal (het geraakt afgezaagd, I know) geen tijd om te koken, maar slaagde er toch in om dit hapje van panna cotta van geitenkaas te maken: ik maakte het zaterdagavond in 10 min top chrono en zette het zondagmorgen op de foto. Het hapje proefde ik onlangs bij David Selen en de chef was zo vriendelijk om mij het recept te geven. Wel met 2 kg geitenkaas, 1 liter melk en 20 gelatineblaadjes. Gelukkig waren die hoeveelheden gemakkelijk deelbaar. Talen zijn altijd mijn ding geweest, wiskunde en de regel van 3 waren dat veel minder. 🙃

 

Panna cotta van geitenkaas, Luikse siroop, pijnboompitten

 

Recept voor panna cotta van geitenkaas, Luikse siroop, pijnboompitten

(Voor)bereiding: 10 min (+ enkele uren rusten)
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Ingrediënten voor 6 quenelles:
200 g geitenkaas (een rolletje)
1 dl melk
2 gelatineblaadjes (van 3 g/stuk)
Luikse siroop
1 handje pijnboompitten
Postelein voor de afwerking

 

Werkwijze

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Week de gelatineblaadjes in een ruime hoeveelheid koud water (hoe langer hoe beter, volgens Roger Vandamme moet dit zelfs gedurende 24 uur!)

Smelt de geitenkaas in de warme melk en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.

Schenk de panna cotta van geitenkaas in silicone vormpjes (bij mij waren dat quenellevormen), maar in glaasjes lukt het ook prima. (Ik bewaar de panna cotta in de diepvries en ontvorm die een paar uur voor ik ze wil serveren).

Warm de Luikse siroop wat op en druppel die naast de panna cotta.

Werk af met enkele geroosterde pijnboompitten en posteleinblaadjes.

 

Panna cotta van geitenkaas, Luikse siroop, pijnboompitten

 

Bron: recept van David Selen.

Related Post

Tags: , , ,

Panna cotta van geitenkaas, Luikse siroop, pijnboompitten

by Myriam Minne time to read: 2 min
4
%d bloggers liken dit: