- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Panna cotta van geitenkaas, Luikse siroop, pijnboompitten

 

Panna cotta van geitenkaas, Luikse siroop, pijnboompitten

 

Recept voor panna cotta van geitenkaas, Luikse siroop, pijnboompitten

(Voor)bereiding: 10 min (+ enkele uren rusten)
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Ingrediënten voor 6 quenelles:
200 g geitenkaas (een rolletje)
1 dl melk
2 gelatineblaadjes (van 3 g/stuk)
Luikse siroop
1 handje pijnboompitten
Postelein voor de afwerking

 

Werkwijze

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Week de gelatineblaadjes in een ruime hoeveelheid koud water (hoe langer hoe beter, volgens Roger Vandamme moet dit zelfs gedurende 24 uur!)

Smelt de geitenkaas in de warme melk en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.

Schenk de panna cotta van geitenkaas in silicone vormpjes (bij mij waren dat quenellevormen), maar in glaasjes lukt het ook prima. (Ik bewaar de panna cotta in de diepvries en ontvorm die een paar uur voor ik ze wil serveren).

Warm de Luikse siroop wat op en druppel die naast de panna cotta.

Werk af met enkele geroosterde pijnboompitten en posteleinblaadjes.

 

Panna cotta van geitenkaas, Luikse siroop, pijnboompitten

 

Bron: recept van David Selen.

Related Post