Wel, dit bleek een topreceptje. Ik had zo’n buikgevoel en mijn buik laat mij niet snel in de steek. Heel makkelijk en snel om te maken en bomvol effect. Hier scoor je mee bij je gasten. Wow-effect verzekerd! Geen fan van escargots? Dan zou je die kunnen vervangen door kleine scampi’s bvb.
Recept voor krokante lolly’s met escargots
(Voor)bereiden: ± 20 min
Bakken: ± 2 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Nodig voor 8 lolly’s of 2 lolly’s per persoon:
8 escargots de bourgogne (in blik)
4 vellen brickdeeg
80 g zachte boter
2 grote tenen look
1 bosje platte peterselie
2 el olie
1 eiwit
Peper
Zout
Werkwijze
Maak eerst een escargot boter: pel en hak de look, spoel de peterselie en snijd ze fijn. Bewerk de zachte boter in een kommetje met een vork met de look en peterselie. Kruid met peper en zout.
Spoel de escargots en laat ze uitlekken. Stapel de vellen brickdeeg en snijd ze (met een schaar) in rondjes van 7 cm diameter. Je moet 16 rondjes bekomen om 8 lolly’s te maken, 2 lolly’s per persoon.
Leg op elk rondje brickdeeg een nootje peterselie-lookboter en een escargot. Bestrijk met een penseel rondom rond de rand met eiwit en plak er een tweede rondje op.
Verwarm de olie in een antikleefpan en laat er de gevulde rondjes in goudbruin kleuren, 1 min aan elke kant.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en prik in elk rondje een houten stokje van min. 10 cm lang. Serveer de lolly’s meteen in een glas.
Bron: recept vertaald van de website Marie-Claire Cuisine et Vins.
0 reacties