Hap en Tap logo zonder streep
Krokante lolly's met escargots

Krokante lolly’s met escargots

27 feb 2019 | Hapjes

Vaak kom ik in het weekend tijd te kort om alle plannen uit te voeren die ik in mijn hoofd en agenda heb: lopen (de trainingskilometers gaan omhoog, ik zit al terug aan duurloopjes van om en bij de 15 km in het weekend), bezoekjes aan mijn moeder, voetbal, etentjes met vriendinnen en/of ex-collega’s, koken en schrijven voor de blog,… ik kom tijd en handen tekort. En dus zoek ik al eens een eenvoudig en snel recept, maar wel altijd origineel. Dat is een conditio sine qua non. En zo kwam ik bij deze krokante lolly’s met escargots terecht. Net wat ik zocht! Snel klaar én ik had nog nooit iets met escargots gedaan op de blog. I-de-aal!

Wel, dit bleek een topreceptje. Ik had zo’n buikgevoel en mijn buik laat mij niet snel in de steek. Heel makkelijk en snel om te maken en bomvol effect. Hier scoor je mee bij je gasten. Wow-effect verzekerd! Geen fan van escargots? Dan zou je die kunnen vervangen door kleine scampi’s bvb.

 

Krokante lolly's met escargots

 

Recept voor krokante lolly’s met escargots

(Voor)bereiden: ± 20 min
Bakken: ± 2 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Nodig voor 8 lolly’s of 2 lolly’s per persoon:
8 escargots de bourgogne (in blik)
4 vellen brickdeeg
80 g zachte boter
2 grote tenen look
1 bosje platte peterselie
2 el olie
1 eiwit
Peper
Zout

 

Werkwijze

Maak eerst een escargot boter: pel en hak de look, spoel de peterselie en snijd ze fijn. Bewerk de zachte boter in een kommetje met een vork met de look en peterselie. Kruid met peper en zout.

Spoel de escargots en laat ze uitlekken. Stapel de vellen brickdeeg en snijd ze (met een schaar) in rondjes van 7 cm diameter. Je moet 16 rondjes bekomen om 8 lolly’s te maken, 2 lolly’s per persoon.

Leg op elk rondje brickdeeg een nootje peterselie-lookboter en een escargot. Bestrijk met een penseel rondom rond de rand met eiwit en plak er een tweede rondje op.

Verwarm de olie in een antikleefpan en laat er de gevulde rondjes in goudbruin kleuren, 1 min aan elke kant.

Laat ze uitlekken op keukenpapier en prik in elk rondje een houten stokje van min. 10 cm lang. Serveer de lolly’s meteen in een glas.

 

Krokante lolly's met escargots

 

Bron: recept vertaald van de website Marie-Claire Cuisine et Vins.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.180 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Krokante lolly’s met escargots

by Myriam Minne time to read: 1 min
0
%d