Papillotte met fruit en cuberdons

door | aug 9, 2013 | Dessert, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept
Papillotte met fruit en cuberdons

Op 1 mei mocht ik gaan kokkerellen voor de Vlam. ’t idee was om 4 bloggers samen te brengen op een mooie locatie en daar aan de slag te gaan met streekproducten. Bedoeling: Vlam zou elke week van de zomervakantie een nieuwsbrief uitsturen met een receptje om van te watertanden en foto’s “zoals in de boekskens”.

We kregen een lijstje doorgemaild van wat er moest gemaakt worden en we mochten onze voorkeur doorgeven. Stonden er toch wel cuberdons op, zeker? Ik mailde meteen dat ik aan de slag wou met het mierzoete goedje. Laat dat nu bij uitstek met favoriete product zijn. Wie mij volgt, zal dat ondertussen al weten, want de neuzekesreceptjes op deze blog zijn ondertussen al niet meer te tellen.

En zo geschiedde. Het weer was prachtig, de locatie Tombeek Plage & Ateliers ook en het gezelschap had er zin in: de bloggers Anke van Food Before Brains en Anniek van Cuberdon & Macaron en ikzelf om te koken en onze meegereisde partners/vrienden/kinderen om te proeven. Fotograaf van dienst was Tomas van Filet Pur. Hij zou zelf niet koken, maar alles op de gevoelige plaat vastleggen. Hij deed het met verve. Oordeel zelf maar.

 

Nodig voor 4 personen

4 nectarines
4 appels
3 limoenen
300 g frambozen
8 cuberdons

Bereidingswijze

Snijd de nectarines in partjes. Snijd de appels in partjes. Pers de limoenen en meng het sap met de partjes. Voeg de frambozen toe en verdeel het fruit over 4 papillottes.
Snijd de cuberdons in 2 en voeg 4 stukjes per papillotte toe. Vouw de papillottes goed dicht.
Plaats op een warme barbecue of in een warme oven en laat een kwartiertje garen.
Serveer warm of lauw.

Tip: kies voor seizoensfruit! Maar laat rood fruit zeker niet ontbreken: frambozen, kersen, rode besjes, krieken,…

Je kan hier een bolletje sorbet of ijs bij serveren. Kies dan wel voor een frisse smaak zoals limoen- of basilicumsorbet. Vanilleroomijs is not done, wegens te zoet.

Bron: recept van mezelf voor Vlam. Klik hier voor het recept op de Vlam website.

 

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.020 andere abonnees

Archief

  • 2021 (115)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)
Keukenrecepten

3 Reacties

  1. Lieve

    Ik heb dit klaargemaakt en iedereen was enthousiast!

    Antwoord
  2. Myriammm

    Dat lees ik graag, Lieve. Voor zo'n commentaren doe ik het allemaal!

    Antwoord
  3. Belartisan

    Ziet er lekker uit! Met een bolletje ijs een sporberen… Zie tegenwoordig veel recepten met cuberdons opduiken.
    Geweldige ondertitel van de blog ook 😀 'ik loop niet omdat ik graag zweet, ik loop omdat ik graag eet'

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Papillotte met fruit en cuberdons

by Myriam time to read: 1 min
3
%d bloggers liken dit: