Al voor de 3de maand op rij neem ik met veel plezier deel aan de Foodblogswap. Voor wie de 2 vorige blogposts hierover gemist heeft en niet weet waarover ik het heb, nog even een woordje uitleg: door een speling van het lot krijg je een blog toegewezen waarvan je dan een recept moet maken. Ik vind dit bijzonder leuk om te doen: eerst en vooral leer ik zo nieuwe blogs kennen. Anderzijds vind ik het ook altijd spannend om te zien wat iemand anders over mijn blog schrijft en wat hij/zij ervan klaarmaakt.
Deze maand was het lot mij gunstig gezind en kreeg ik Happy Little Kitchen van de 30-jarige Lisette toebedeeld. Door een voedselallergie kookt Lisette zonder noten, garnalen, schaaldieren en diverse fruitsoorten. Ze maakt al haar recepten in een kleine, simpele keuken zonder dure apparatuur of ingrediënten. Simpel, puur en lekker eten is haar motto.
Na een half uur grasduinen in Lisettes recepten stond mijn keuze vast: het zouden de brownies worden. Haar commentaar deed mij spontaan watertanden: “Voor mij zijn dit echt de perfecte brownies. In elk geval de lekkerste brownies die ik ooit heb gegeten! De intense pure chocoladesmaak afgewisseld met frisse zoetzure frambozen, het krokante laagje, de zachte smeuïge binnenkant… I’m in love ♥.” Hoe komt het toch dat ik altijd als een magneet naar de categorie zoet getrokken word? 😉
Nu, ik kan mij alleen maar aansluiten bij haar woorden. Tot nu waren de brownies met nootjes van Julie’s House in Gent mijn favoriet. Tot nu, zei ik…
Ingrediënten
200 g pure chocolade
100 g (diepvries) frambozen
100 g boter
100 g bloem
250 g fijne kristalsuiker
30 g cacao poeder
4 eieren
1 kl bakpoeder
Poedersuiker (optioneel, ter decoratie)
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180° C (hetelucht oven op 160° C) en bekleed een (brownie) bakvorm van ongeveer 28 x 18 cm met bakpapier.
Snij de boter en de chocolade in blokjes/stukjes en doe deze in een hittebestendige kom of een kleine steelpan. Verwarm de chocolade en boter au bain marie tot alle chocolade en boter gesmolten is. Laat het chocolademengsel iets afkoelen terwijl je aan de slag gaat met de volgende stap.
Doe de eieren en de suiker in een grote kom. Klop deze met een mixer op hoge stand tot het eimengsel bijna wit en dik geworden is. Dit duurt zo’n 10 minuten.
Schep met een spatel het chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel en zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao eroverheen. Het zeven voorkomt klontertjes in je beslag. Spatel alle ingrediënten voorzichtig door elkaar en schep er als laatste de frambozen doorheen.
Gebruik je diepvries frambozen? Pas dan op dat de frambozen niet aan elkaar vastplakken voor je ze toevoegt.
Giet het mengsel in de bakvorm en bak zo’n 25 à 35 minuten tot de brownie een krokant korstje heeft maar vanbinnen nog zacht is. Laat iets afkoelen en snij de brownie in porties. Zeef er eventueel voor het serveren nog wat poedersuiker over. Enjoy!
Tips:
Serveer de brownies warm als dessert met een bolletje vanilleijs.
Gebruik pure chocolade met een hoog cacaopercentage.
Bron: recept van de blog Happy Little Kitchen.
Wat leuk dat je ze zo lekker vond Myriam! En wat een super mooie foto!
Liefs,
Lisette – HappyLittleKitchen
Net uitgeprobeerd: ronduit heerlijk! Zowel warm met een bolletje ijs, als koud de dag erna.
Leuke commentaar, Pauline! Dat lees ik graag. 🙂