Hap en Tap logo zonder streep
Sticky sesam amandelen

Sticky sesam amandelen

26 jan 2016 | Hapjes, Sneukelingskes

I love it when things come together! En dat gebeurt soms heel onverwachts. Zo kreeg ik vorige week een pakketje met 5 zakjes noten van Carrefour. De warenhuisketen lanceert een nieuw gamma: ‘I Love Nuts & Fruits’ en stuurde zo’n pakketje op naar een aantal bloggers, waaronder mezelf. In eerste instantie deden die zakjes mij flink in mijn haar krabben (en zuchten). Neen, ik heb gezond eten NIET als goed voornemen. Neen, ik ben geen granola en/of havermout type. Mijn eerste idee was dus om de amandelen te verwerken in een taart.

Maar toen zag ik op Instagram een foto passeren van sticky sesam amandelen die er bijzonder smakelijk uitzag. Alleen maakte ik een kapitale fout. Ik sloeg het recept niet op: geen Pin op Pinterest, geen nota in Evernote, niks… Dus, toen het derde argument toevallig op mijn weg kwam – amandelen zouden in de top 10 van sekslustopwekkend eten staan, zo las ik in het artikel dat ik zondag al deelde – moest ik dat recept terug zien te vinden… Geen taart, maar een knabbeltje voor bij mijn Valentijnscocktail, dàt zou ik doen met mijn zakje amandelen.

Een zoektocht op Google leerde mij dat die sticky sesam amandelen niet eens zo origineel zijn. Ik zag ze bij Chicks Love Food, bij Safrana & Argana, bij Dali’s Kitchen en uiteindelijk hielp Google mij ook om het recept terug te vinden dat ik vorige week had zien passeren in mijn feed op Instagram bij Laura’s Bakery. Uiteindelijk maakte ik een allegaartje van alle recepten om tot het mijne te komen.

Nog een waarschuwing voor je zelf aan de slag gaat: deze noten zijn verslàvend lekker én “Al ver terug in de geschiedenis van de mensheid stond de amandel symbool voor vruchtbaarheid. Het aroma van de amandel zou de passie verhogen bij vrouwen, aldus de dichters en schrijvers. Amandel bevat veel vitamine E, magnesium en vezels.” Zeg niet dat ik jullie niet gewaarschuwd heb. 😉

 

Sticky sesam amandelen

 

Ingrediënten

175 g gepelde amandelen
1 kl (zee)zout
2 el (vloeibare) honing
40 g sesam
1 kl kaneel

 

Hoe maak je deze sticky sesam amandelen

Verwarm de oven voor op 170° C.
Spreid de amandelen uit over een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze gedurende 8 min.
Meng ze vervolgens met het zout, de honing, de kaneel en het sesamzaad. Dit gaat het makkelijkst in een kom. Door de warmte van de amandelen smelt de honing vanzelf.

Spreid de amandelen weer uit over je bakplaat en rooster ze vervolgens op 190° C nogmaals gedurende 5 à 7 min. Laat de amandelen afkoelen.

Wanneer ze een beetje afgekoeld zijn, kan je ze makkelijk van elkaar losmaken.

Laat ze dan volledig afkoelen. Bewaar ze in een afgesloten doos. Heerlijk bij het aperitief i.p.v. pindanootjes of als gezonde snack wanneer je rond 16u een hongertje voelt opkomen.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.171 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Sticky sesam amandelen

by Myriam Minne time to read: 2 min
0
%d