Nodig voor 8 hapjes
200 g kraakverse tonijn (kies voor vis met het MSC-label)
Olijfolie
Peper en zout
Dikke verse kaas
Basilicum
Limoensap
Limoenrasp
Peper en zout
Voor de granité van basilicum:
200 ml water
75 g suiker
Sap van 1 citroen
Basilicum
Chardonnay azijn
50 g gin
Voor de afwerking:
8 grote basilicumblaadjes
Een klein stukje zeewier (bv. Hijiki zeewier)
Bereiding
Haal de tonijn door olie, kruid met peper en zout en grill kort.
Meng de kaas met de fijngesneden basilicum, limoenrasp, limoensap en kruid naar smaak met peper en zout.
Voor de granité van basilicum:
Breng het water met de suiker aan de kook. Voeg het citroensap toe en laat afkoelen.
Cutter de basilicum fijn in de blender. Voeg een beetje koud suikerwater toe aan de kruiden en laat mee cutteren.
Smaak af met chardonnay azijn en gin.
Zet de mengeling in de vriezer en schraap regelmatig los met een vork tot je mooie schilfers bekomt.
Afwerking
Schik 2 stukjes gegrilde tonijn in een kommetje.
Schep een lepel granité van basilicum in een mooi basilicumblaadje.
Spuit een toefje kaasmengsel ernaast.
Werk af met een stukje zeewier en een groen blaadje.
Bron: recept van Dhr. René De Baets, leraar aan hotelschool Spermalie in Gent.
0 reacties