Ik word nogal snel enthousiast. Er zijn terug mosselen en dus wilde ik er direct mee aan de slag. Ik zag dit mosselsoepje met kerrieroom op mijn Pinterest bord “Food Must Make” staan en zette het meteen op mijn menu van de week. Pas toen ik dit receptje begon uit te tikken, besefte ik dat ik al 3 keer eerder een mosselsoepje blogde. De eerste keer was begin 2013 een mosselsoep met Brugs Tarwebier, venkel en witlof, de 2de keer eind 2013 een mosselsoepje met saffraan en de 3de en laatste keer een mosselsoepje met spaghetti van Granny Smith, afgewerkt met paprikadobbelsteentjes, broodkorstjes en citroenmelisse…
Nu ja, zoals vrouwen nooit genoeg schoenen kunnen hebben, kan een foodie nooit genoeg recepten voor mosselsoepjes hebben, toch? ?
Ingrediënten voor 8 personen
1 kg mosselen
150 ml droge witte wijn
Ca. 500 ml visbouillon (van een tablet)
50 g roomboter
50 g bloem
125 ml volle room
1 tl kerriepoeder
1 el bieslook, fijngehakt
Bereiding
Controleer de mosselen. Breng de mosselen in een gesloten pan met 150 ml witte droge wijn en royaal peper aan de kook en kook ze gedurende 6-8 min of tot alle schelpen openstaan. Neem de mosselen uit de pan. Zeef het mosselkookvocht en vul het met ± 500 ml visbouillon (tablet) aan tot 1 liter.
Smelt in een pan 50 g roomboter. Voeg 50 g bloem toe en bak 1 min. Klop met een garde beetje voor beetje de bouillon erbij tot een gebonden soep ontstaat. Verwarm de soep 5 min zachtjes. Haal de mosselen uit de schelp. Verdeel de helft van de mosselen over 8 glaasjes. Rijg de rest op 8 spiesjes.
Roer door 125 ml volle room, 1 tl kerriepoeder en 1 tl fijngehakte bieslook, zout en peper. Verdeel de soep over de glazen. Garneer met de kerrieroom en een spiesje.
Bron: recept van de website mosselen.nl.
0 reacties