Hap en Tap logo zonder streep

Breydel tonato

21 okt 2012 | Voorgerecht, Voorgerecht met vlees

Ik maak het mezelf graag makkelijk in de keuken. Zo heb ik ten eerste geรฏnvesteerd in goed materiaal en ben ik de gelukkige bezitster van een Thermomix (met dank aan mijn scheetje voor ’t nieuwjaarsgeschenk ondertussen al 6 of 7 jaar geleden. Voor de crisis dus. Ahum. ;-)). Verder ben ik altijd te vinden voor handige trucjes die ’t leven van een voltijds werkende moeder (die dan ook nog eens marathons loopt), aangenamer maakt. I confess. Ik durf al eens een zakje verse soepgroenten te gebruiken of een bokaaltje fond van Lacroix… Zo was ik meteen te vinden voor de tip die Claudia Allemeersch gaf in de workshop afgelopen maandag, nl. gebruik Breydelham ipv kalfsvlees voor dit voorgerecht. Een even lekker alternatief, maar veel minder werk!

Nodig voor 4 personen

Enkele mooie plakjes Breydelham

Voor de tonnato
1 teentje knoflook
1 blik tonijn op olie van 150 g
Sap van 1/2 citroen
1 el mosterd
1 tl worcestershiresauce
1 eidooier
2 ansjovisjes op olie
100 g goeie olijfolie, ik gebruikte de Filippo Berio extra vierge
Peper en zout

Garnituur
Doosje kerstomaatjes (of Partymix met gele, rode, bruine tomaatjes)
2 el kappertjes
2 lenteuitjes
Een handvol ruccola

Bereiding

Pel de look en verwijder de kiem. Doe de look in de mengbeker van de Thermomix en hak 3 sec. / snel 7. Spatel naar beneden. Voeg de tonijn, het citroensap, de mosterd, de worcestershiresauce, de eidooier en de ansjovisjes in de mengbeker en mix 1 min. / snel 4. Laat de Thermomix draaien op snel 3,5 en giet de olijfolie straalsgewijs door de dekselopening tot je een mooie gebonden massa krijgt. Smaak af met peper en zout.

Heb je geen Thermomix, doe dan alle ingrediรซnten in een hoge beker en mix met een staafmixer. Voeg op ’t laatst de olijfolie toe. Zorg ervoor dat het mes van de mixer onder blijft.

Serveren

Schik de plakjes Breydelham op een bord. Bedek met de tonnato en werk af met gehalveerd kerstomaatjes, kappertjes, fijngesneden lenteuitjes en ruccola.

Bron: recept uit Claudia kookt met Thermomix, o.a. te koop bij Jan Van Wassenhove (www.kokenmetthermomix.be)

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.479 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Breydel tonato

by Myriam time to read: 1 min
0