De opdracht van Winetime luidde: “De wijn van de maand is deze fles: Château Pigoudet Cuvée Classic Rosé 2020. Een frisse rosé gaat samen met een fris zomers gerechtje. Iets niet te moeilijk en wat vrij snel klaar is.” Nu staat Hap & Tap niet echt voor “niet moeilijk en vrij snel klaar” en daar wil ik niet van afwijken. Dus krabde ik me even in het haar en kwam na wat zoekwerk uit op deze tonijntartaar met soja en sesam, aardappelsalade, pikante salade en kwartelei. Wat een lekker gerechtje is dit! Vrij eenvoudig, zoals Winetime het wilde, maar toch “Hap & Tap” waardig genoeg. Iedereen blij dus. En dat flesje rosé, dat smaakte er heerlijk bij!


Tonijntartaar met soja en sesam, aardappelsalade, pikante salade en kwartelei
Ingrediënten
Voor de salade:
- Komkommer
- Rettich (zomerrammenas)
- Tomaten
- Rode paprika
- 1 el sushi azijn
- 1 tl sambal
Voor de aardappelsalade:
- 200 g vastkokende aardappels (gekookt)
- Zilveruitjes
- Augurkblokjes
- 1 handvol doperwtjes
- 1 el mayonaise
- 4 kwarteleitjes, gebakken
- Bieslook
- Sushi azijn
Voor de tonijntartaar:
- 200 g rauwe tonijn
- 4 el koolzaadolie
- 1 scheut zoute sojasaus
- Sesamzaadjes (geroosterd)
Voor de dressing:
- Koolzaadolie
- Wasabi
- Zoute sojasaus
Voor de sesammayonaise:
- Mayonaise
- Geroosterde sesamzaadjes
- Sushi azijn naar smaak
Instructies
Voor de salade:
- Snijd de groenten (in gelijke hoeveelheden) in blokjes. Meng de azijn met de sambal en giet over de groenten. Laat een paar uur intrekken.
Voor de aardappelsalade:
- Snijd de aardappels in blokjes en meng met de andere ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout en een beetje sushi azijn.
Voor de tonijntartaar:
- Snijd de tonijn heel fijn. Dit is makkelijker als hij licht bevroren is. Meng de koolzaadolie en soja door de tartaar.
Voor de dressing:
- Meng de ingrediënten voor de dressing naar smaak.
Voor de sesammayonaise:
- Neem een deel van de geroosterde sesamzaadjes en meng deze door een el mayonaise. Voeg naar smaak sushi azijn toe.
Afwerking
- Maak het gerecht op met een ring. Eerst de pikante groenten, dan de aardappelsalade en bovenop de tartaar. Strooi er nog wat sesamzaadjes overheen en maak af met een gebakken kwarteleitje. Garneer met de 2 dressings.
Bron: recept van de website Navenant.nl
0 reacties