Hap en Tap logo zonder streep
tonijntartaar met soja en sesam, aardappelsalade, pikante salade en kwartelei

Tonijntartaar met soja en sesam, aardappelsalade, pikante salade en kwartelei

1 sep 2021 | Voorgerecht, Voorgerecht met vis

De opdracht van Winetime luidde: “De wijn van de maand is deze fles: Château Pigoudet Cuvée Classic Rosé 2020. Een frisse rosé gaat samen met een fris zomers gerechtje. Iets niet te moeilijk en wat vrij snel klaar is.” Nu staat Hap & Tap niet echt voor “niet moeilijk en vrij snel klaar” en daar wil ik niet van afwijken. Dus krabde ik me even in het haar en kwam na wat zoekwerk uit op deze tonijntartaar met soja en sesam, aardappelsalade, pikante salade en kwartelei. Wat een lekker gerechtje is dit! Vrij eenvoudig, zoals Winetime het wilde, maar toch “Hap & Tap” waardig genoeg. Iedereen blij dus. En dat flesje rosé, dat smaakte er heerlijk bij!

tonijntartaar met soja en sesam, aardappelsalade, pikante salade en kwartelei

tonijntartaar met soja en sesam, aardappelsalade, pikante salade en kwartelei

Tonijntartaar met soja en sesam, aardappelsalade, pikante salade en kwartelei

Voorbereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de salade:

  • Komkommer
  • Rettich (zomerrammenas)
  • Tomaten
  • Rode paprika
  • 1 el sushi azijn
  • 1 tl sambal

Voor de aardappelsalade:

  • 200 g vastkokende aardappels (gekookt)
  • Zilveruitjes
  • Augurkblokjes
  • 1 handvol doperwtjes
  • 1 el mayonaise
  • 4 kwarteleitjes, gebakken
  • Bieslook
  • Sushi azijn

Voor de tonijntartaar:

  • 200 g rauwe tonijn
  • 4 el koolzaadolie
  • 1 scheut zoute sojasaus
  • Sesamzaadjes (geroosterd)

Voor de dressing:

  • Koolzaadolie
  • Wasabi
  • Zoute sojasaus

Voor de sesammayonaise:

  • Mayonaise
  • Geroosterde sesamzaadjes
  • Sushi azijn naar smaak

Instructies
 

Voor de salade:

  • Snijd de groenten (in gelijke hoeveelheden) in blokjes. Meng de azijn met de sambal en giet over de groenten. Laat een paar uur intrekken.

Voor de aardappelsalade:

  • Snijd de aardappels in blokjes en meng met de andere ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout en een beetje sushi azijn.

Voor de tonijntartaar:

  • Snijd de tonijn heel fijn. Dit is makkelijker als hij licht bevroren is. Meng de koolzaadolie en soja door de tartaar.

Voor de dressing:

  • Meng de ingrediënten voor de dressing naar smaak.

Voor de sesammayonaise:

  • Neem een deel van de geroosterde sesamzaadjes en meng deze door een el mayonaise. Voeg naar smaak sushi azijn toe.

Afwerking

  • Maak het gerecht op met een ring. Eerst de pikante groenten, dan de aardappelsalade en bovenop de tartaar. Strooi er nog wat sesamzaadjes overheen en maak af met een gebakken kwarteleitje. Garneer met de 2 dressings.
Trefwoord aardappelsalade, kwartelei, pikante salade, rettich, sesamolie, sojasaus, tonijn, tonijntartaar

Bron: recept van de website Navenant.nl

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.434 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Tonijntartaar met soja en sesam, aardappelsalade, pikante salade en kwartelei

by Myriam Minne time to read: 1 min
0