Wanneer ik volgend voorstel in mijn mailbox krijg, dan twijfel ik niet: “Misschien weet je het al, maar de frisse witte wijnen uit het Spaanse Rueda doen het muy bien met vis. 😉 Een spannende combinatie die we jou natuurlijk óók graag laten ervaren. Ons voorstel? Wij sturen je binnenkort een fijn Rueda wijnpakket mét een bestelbon voor dagverse vis; dan kun je zelf jouw catch of the day bepalen. Dit wil je gewoon, toch?”. Jawel, dan ben ik er als de kippen bij om “ja, ik wil” te antwoorden. Ik kookte al eerder met de Rueda wijntjes (check mijn recept met pieterman) en weet hoe lekker die zijn. En dat ik vis mocht kiezen in de webshop van SeafoodMarkt dat maakte het er alleen maar leuker op. Ik koos voor krab (rauwe kingkrab poten), scampi en kreeft. Ah jaaaaa, als ik iets doe, doe ‘k het goe! Ik maakte er een héérlijke ravioli mee. 😊
Voor jullie denken: ah nee, zelf raviolideeg maken, dat zie ik niet zitten, ik stel jullie gerust, deze ravioli is gemaakt met kant-en-klare wontonvelletjes. En hoewel dit gerechtje misschien zomers aandoet, is het een all-season topper. Ja ook met Kerst, als je ’t mij vraagt. Nog maar 4 maand… The countdown is on.
Krab & scampi ravioli met kreeft
Ingrediënten
- 100 g rauw krabvlees (bij mij was dat dus kingkrab)
- 100 g rauwe gepelde scampi's
- 1 teentje look
- 1 lente-ui
- 1 klein busseltje verse koriander
- 10 g gember
- 1 snuf versgemalen zwarte peper
- 1 scheutje vissaus
- 8 wontonvelletjes
- 4 kreeftenmedaillons
Voor de saus:
- 300 ml kreeftenfond
- 100 ml witte wijn (ik koos voor de Rueda die ik erbij serveerde)
- 1 l room
- 40 g verse tomatenblokjes
- 1/2 limoen, het sap
- Witte peper en zout
Voor de afwerking:
- Verse koriander
- Micro greens
Instructies
- Hak de scampi, knoflook, lente-ui, koriander en gember fijn.
- Roer het krabvlees erdoor en breng op smaak met peper en vissaus.
- Plaats de wontonvellen op je werkblad en verdeel het krabmengsel in het midden van 4 velletjes.Bevochtig de overige 4 rondom met een beetje water en leg ze op het mengsel. Knijp de randen samen.
- Pocheer de ravioli zachtjes.
- Warm de kreeftenmedaillons zachtjes in een pan met dikke bodem met een beetje boter.
Voor de saus:
- Breng de kreeftenbouillon met de wijn aan de kook.
- Laat tot de helft inkoken en voeg dan de room en tomaat toe.
- Blijf inkoken tot je een goede 'dikke soepachtige' consistentie hebt en breng op smaak.
Afwerking
- Leg een kreeftenmedaillon op het 'kussen' van ravioli en lepel de bisque langs de zijkanten. Ik schuimde de saus even kort op met de staafmixer.
- Werk af met koriander en micro greens.
Bron: recept vertaald van de Australische website Glam Adelaide.
Welke room kun je hier het best voor gebruiken?
David,
Ik gebruik voor àl mijn recepten dezelfde room en dat is de slagroom 40% vet van Campina:
https://www.campina.be/producten/room
Groetjes,
Myriam
Kan ik ipv krab bijvoorbeeld ook kreeft gebruiken?
Dat kan zeker, Frederique. Maar aangezien je er al kreeft bij serveert, vond ik het wel fijn om te kiezen voor krab en scampi. Maar ga je gang!
Smakelijk!
Hi Myriam,
Een vraagje, in het recept staat 1 liter room voor de saus. Is dat correct???
Dat klopt inderdaad, Willem. Als je onderaan mijn recept even naar mijn bron doorklikt dan zie je dat dat ook in het oorspronkelijke recept zo was.
Dan heb je veel saus uiteraard. Ik houd je niet tegen om de hoeveelheden te delen.
Succes!
waar kan ik in Nederland krab medaillons kopen
Bij een gespecialiseerde viswinkel? Hanos? Sligro?
Succes!