Normaal was dit hapje voorzien met scheermessen, maar die waren onvindbaar. Anderzijds is een hapje opgediend in de schelp van een coquille ook altijd geslaagd. (Kijk maar naar mijn hapje met de petoncles onlangs). Dat ziet er gewoon al meteen feestelijk uit. Neem daarbij ook nog feestelijke ingrediënten en je hebt een tophapje: coquille, kalfstartaar, oester en witte kaviaar… voor je oudejaarsavonddiner, je nieuwjaarslunch… of je Valentijnsmenu!
Met deze coquille met kalfstartaar en white pearl kaviaar komt een einde aan een goed gevuld blogjaar: niet minder dan 165 recepten en blogartikels liet ik op jullie los. Wat wel iets minder is dan de jaren ervoor, want voor de eerste keer in bijna 10 jaar stond ik mezelf 3 weken ‘blogcongé’ toe. En dat voelde goed. Voor herhaling vatbaar. Maar die voornemens voor 2022 kunnen jullie zondag lezen, in mijn 1e blog voor 2022. Net zoals dat jullie in dat artikel ook jullie 10 favoriete recepten van 2021 zullen kunnen ontdekken. Ik kan jullie alvast verklappen dat jullie nummer 2 mij enorm verraste. Die zag ik niet aankomen.
Rest mij for now enkel nog een heel fijne (én veilige) jaarovergang toe te wensen met lekker eten, maar vooral met mensen van wie je houdt.
Liefs,
Myriam
Coquille met kalfstartaar en white pearl kaviaar
Equipment
- 1 Mandoline
Ingrediënten
- 4 coquilles
- Goede olijfolie
- Citroensap en -zeste
- Peper van de molen
- 50 g kalfsfilet
- Enkele lepels dashi
- 4 Salty Fingers® (zie hieronder)
- 30 g (White Pearl) kaviaar
- 1 oester
- 4 el zure room
- 1 aardappel
- 4 croutons
- 4 blaadjes Vene Cress®
Instructies
- Snij de aardappel met de mandoline in fijne sneetjes en frituur ze tot chips.
- Versnijd de kalfsfilet tot tartaar en breng die op smaak met dashi.
- Haal de coquilles uit de schelpen en reinig ze onder koud stromend water. Versnijd tot tartaar en breng op smaak met goede olijfolie, citroensap en -zeste, en peper.
- Snij de oester in zeer fijne stukken en werk er de zure room mee op.
- Dresseer de coquilles met de zure room, de kalfstartaar, de Salty Fingers® en een beetje kaviaar.
- Werk af met enkele aardappelchips, een crouton en een blaadje Vene Cress®.
Notities
Bron: recept geïnspireerd op een recept van Wout Bru voor Culinaire Ambiance.
0 reacties