Had ik vroeger absoluut een recept nodig als leidraad, dan kan ik nu eigenlijk al op basis van een foto zelf een deftig gerecht in elkaar boksen. Ervaring heet dat, zeker? Ik mocht terug gaan shoppen bij Rob en kocht er Gillardeau oesters, de absolute topkwaliteit onder de Franse holle oesters. En Italiaanse bacon van Levoni “dΓ©licatement fumΓ© au feu de bois prΓ©cieux”, een vrij zachte bacon met een weinig uitgesproken zoutsmaak, want dat zijn de oesters al genoeg. Kaviaar hoefde ik niet te kopen bij Rob, want die had ik al #gekregen van Persian Caviar. Ik gebruikte deze keer mijn doosje Imperial kaviaar,Β verfijnd nootachtig met een milde bijsmaak. In de schelp schonk ik een restje rucola olie dat ik nog over had van mijn tonijntartaar. En het meest eenvoudige Γ©n verfijnde hapje van het jaar was een feit!

Gillardeau oesters met bacon en kaviaar
IngrediΓ«nten
Voor de Gillardeau oesters:
- 4 Gillardeau oesters
- 4 sneetjes bacon (niet te zout!)
- Zwarte peper van de molen
- 1 doosje Imperial kaviaar
Voor de rucola olie:
- Rucola
- Olijfolie
Voor de afwerking:
- Cress naar keuze
Instructies
Voor de Gillardeau oesters:
- Haal de oesters uit de schelp en kruid ze met zwarte peper van de molen.
- Wikkel ze in een sneetje bacon en steek er een (feestelijke) prikker door. Als je sneetje te breed is, knip het dan in de lengte middendoor.
- Bak de oesters kort in een hete antikleefpan zonder vetstof.
Voor de rucola olie:
- Snijd de rucola kleiner en blancheer kort in kokend gezouten water.
- Schep de rucola in goed koud water en pers het overtollige water eruit.
- Mix de geblancheerde rucola in de blender of met een staafmixer met olijfolie. Houd hierbij een verhouding aan van 4 delen rucola en 5 delen olijfolie.
- Laat de olie uitlekken door een neteldoek en doe in een spuitflesje.
Voor de afwerking:
- Schik de gespoelde oesterschelpen op grof zout.
- Giet wat rucola-olie in elke schelp.
- Leg de gebakken oesters op de schelpen.
- Werk af met de kaviaar en de cress naar keuze.
Bron: recept geΓ―nspireerd op een foto gevonden op Instagram.
Echt heel sjiek… super mooie foto!
Dankjewel Marina!
Oh, ik ben dol op Gillardeau oesters! De lekkerste die er zijn. Smaken haast romig.
En laat er nou op 18 december een bestellinkje kaviaar binnenkomen……
Dit ga ik zeker proberen!
It was meant to be! Laat het smaken, Hennie!
x
Eet je dat warm of koud ?
Het ziet er lekker uit ?
Warm uit de pan.