- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Gillardeau oesters met bacon en kaviaar

Gillardeau oesters met bacon en kaviaar

Had ik vroeger absoluut een recept nodig als leidraad, dan kan ik nu eigenlijk al op basis van een foto zelf een deftig gerecht in elkaar boksen. Ervaring heet dat, zeker? Ik mocht terug gaan shoppen bij Rob en kocht er Gillardeau oesters, de absolute topkwaliteit onder de Franse holle oesters. En Italiaanse bacon van Levoni “délicatement fumé au feu de bois précieux”, een vrij zachte bacon met een weinig uitgesproken zoutsmaak, want dat zijn de oesters al genoeg. Kaviaar hoefde ik niet te kopen bij Rob, want die had ik al #gekregen van Persian Caviar. Ik gebruikte deze keer mijn doosje Imperial kaviaar, verfijnd nootachtig met een milde bijsmaak. In de schelp schonk ik een restje rucola olie dat ik nog over had van mijn tonijntartaar. En het meest eenvoudige én verfijnde hapje van het jaar was een feit!

 

Gillardeau oesters met bacon en kaviaar

 

Gillardeau oesters met bacon en kaviaar

Gillardeau oesters met bacon en kaviaar

Eenvoudiger en chiquer wordt het niet!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de Gillardeau oesters:

  • 4 Gillardeau oesters
  • 4 sneetjes bacon (niet te zout!)
  • Zwarte peper van de molen
  • 1 doosje Imperial kaviaar

Voor de rucola olie:

  • Rucola
  • Olijfolie

Voor de afwerking:

  • Cress naar keuze

Instructies
 

Voor de Gillardeau oesters:

  • Haal de oesters uit de schelp en kruid ze met zwarte peper van de molen.
  • Wikkel ze in een sneetje bacon en steek er een (feestelijke) prikker door. Als je sneetje te breed is, knip het dan in de lengte middendoor.
  • Bak de oesters kort in een hete antikleefpan zonder vetstof.

Voor de rucola olie:

  • Snijd de rucola kleiner en blancheer kort in kokend gezouten water.
  • Schep de rucola in goed koud water en pers het overtollige water eruit.
  • Mix de geblancheerde rucola in de blender of met een staafmixer met olijfolie. Houd hierbij een verhouding aan van 4 delen rucola en 5 delen olijfolie.
  • Laat de olie uitlekken door een neteldoek en doe in een spuitflesje.

Voor de afwerking:

  • Schik de gespoelde oesterschelpen op grof zout.
  • Giet wat rucola-olie in elke schelp.
  • Leg de gebakken oesters op de schelpen.
  • Werk af met de kaviaar en de cress naar keuze.
Trefwoord Gillardeau, oester, oesters

 

Bron: recept geïnspireerd op een foto gevonden op Instagram.

Related Post