Hap en Tap logo zonder streep
Oester met witte chocolade en kaviaar

Oester met witte chocolade en kaviaar

24 dec 2021 | Hapjes

Jullie zullen moeten vertrouwen op de (goede) smaak van mijn man. Ik heb deze oester met witte chocolade en kaviaar nl. zelf niet geproefd. Oesters (en olijven) zijn niet aan mij besteed. Maar mijn man at dus de ene oester die ik gemaakt had voor de foto met veel smaak op (nadat hij op het voetbal al een 5-gangen menu achter de kiezen gestoken had), ook al was tegen dan de espuma van witte chocolade al helemaal ingezakt. Ik maakte ’s anderendaags de 5 resterende oesters voor hem klaar en ook die verorberde hij met veel goedkeurend geslurp.

Ik serveerde er een aperitiefje bij. Ah jaaaa, zo’n chique hapje vraagt om een chique drankje. Een vriend van mijn loopclub bracht onlangs Conte Negroni op de markt met als baselinethe most artistocratic drink in the world“. Een Italiaans fancy drankje van Belgische makelij met Franse oesters en Belgische chocolade en kaviaar erbij. De perfecte combo voor een feestelijke start van je kerst- of nieuwjaarsmenu! Ik serveerde de Conte Negroni on the rocks met een stukje sinaasappelschil en een takje rozemarijn. Jinglebells all the way! Of, waarom niet, love is in the air! Een vuurrood drankje en een hapje met hoog afrodisiacum gehalte, dat is de ideale start van je Valentijnsdiner, mijn gedacht! 😅

Ik serveerde de oester op een handgemaakt bordje met het schattigste lepeltje ever van Christiaen Ceramics. Als oesters koos ik voor de Franse Fine de Normandie, aromatische en zilte holle oesters uit Normandië (#gekregen van Delhaize). Als kaviaar koos ik voor de Gold Label van Royal Belgian Caviar. (Ook #gekregen). De Vene Cress® kocht ik in het ISPC. Dankzij een lidmaatschap van de Dolce Club kan je daar als particulier ook binnen, maar blijkbaar ook als abonnee van Passion Hi magazine (al kon ik daar geen info over terugvinden).

Dan rest mij alleen nog maar jullie een bijzonder fijne Kerst te wensen. Geniet van het lekker eten, van elkaar, maar vooral stay safe!

Oester met witte chocolade en kaviaar

Oester met witte chocolade en kaviaar

Mooie combinatie van warm en koud, ziltig en zoet. Een mooie amuse, luxe hapje of bijgerecht.
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 4 personen

Equipment

  • Espumafles

Ingrediënten
  

  • 4 oesters
  • 125 g witte chocolade
  • 125 g slagroom
  • 10 g eigeel
  • Vene Cress®
  • Kaviaar naar keuze

Instructies
 

  • Verwarm de slagroom en breng deze aan de kook. 
  • Haal de room van het vuur.
  • Voeg al roerend de chocolade met het eigeel toe. 
  • Als het een egale massa is, giet je de massa vervolgens in de espumafles.
  • Houd de espumafles ondersteboven en vul ze met 2 slagroompatronen. 
  • Laat de massa in de espumafles 10 min staan. 
  • Steek de oesters open en maak de oesters los in de schelp. 
  • Spuit met de espumafles de lauwwarme massa half over de oesters. 
  • Verdeel het blikje kaviaar over de oesters. Dresseer het compact. 
  • Werk de oesters af met Vene Cress®.

Notities

Opmaak:
  • Presenteer het gerecht compact zodat de gast alle componenten samen eet. 
 
Tips:
  • Maak het schuim van chocolade een half uur van tevoren, dan heeft het de juiste temperatuur in combinatie met de koude oester. 
  • Je kan i.p.v. kaviaar ook haringkaviaar gebruiken. Serveer de oester koud, dan heb je het mooiste smakencontrast.
Trefwoord kaviaar, oester, Royal Belgian Caviar, witte chocolade

Bron: recept van de website van Sligro-ISPC.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.806 andere abonnees

ARCHIEF

3 Reacties

  1. Ginette

    Alweer z’n leuk recept (en makkelijk te realiseren!).
    Ook voor jou en je geliefde fijne feestdagen gewenst.

    Antwoord
  2. Frieda

    Ga contact opnemen met Herlinda van Passion HI om u meer gegevens te geven . Vind zelf ook de website niet meer. Alleen op Facebook en daar die ik niet aan mee.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Oester met witte chocolade en kaviaar

by Myriam Minne time to read: 2 min
3
%d bloggers liken dit: