Het is sterker dan mezelf: ik kom op een kookwebsite, maar een deel is afgeschermd en enkel toegankelijk voor leden, dan MOET ik lid worden. ‘Fomo’, the fear of missing out. Niet om een feestje te missen in dit geval, maar om een recept te missen. Zo heb ik me vorige week een abonnement aangeschaft op Thuries en afgelopen maandag op Cheflix. Can’t help it! En ja, ik ben ook nog steeds geabonneerd op Gastronomixs en op Académie du Goût. Dit is dus allemaal #nospon he, mannekes, ik betaal alles netjes zelf. Op die laatste site vond ik trouwens dit recept voor een snelle bouillon van gamba’s met selder en quinoa.
Dit is een recept zoals ik het graag heb: culinair, maar toch heel haalbaar. Want geef toe: een bouillon bereiden in de microgolf, haalbaarder dan dit wordt het niet!
Snelle bouillon van gamba's, selder en quinoa
Ingrediënten
- 4 gamba's
- 500 g water
- 40 g quinoa
- 40 g bleekselderij
- 1 snufje fijn zeezout
- 8 draadjes saffraan
- 3 g olijfolie
Instructies
- Pel de garnalen. Doe alle karkassen in een recipiënt met het water, dek af met plasticfolie en kook gedurende 3 min in de magnetron. Mix de hete massa in een blender, passeer dan door een fijne puntzeef en druk goed aan om een smakelijke bouillon te krijgen.
- Giet de quinoa bij deze bouillon. Schil de bleekselderij, snijd hem in schuine stukken en voeg deze ook bij de bouillon. Breng op smaak met zout, saffraan en olijfolie. Dek af met plasticfolie en kook gedurende 14 min op maximaal vermogen in de microgolf.
- Passeer de bouillon door een fijne puntzeef voor het serveren. Schep de bleekselderij en quinoa in een diep bord en schenk er de bouillon over.
- Bak de gamba's in een hete pan met een scheutje arachideolie en kruid met peper en zout. Schik de gamba's bovenop de quinoa.
Notities
Bron: recept vertaald van de Franse website Académie du Goût.
Bij punt 2-3 eerst de ingrediënten bij de bouillon, dan door de zeef en de ingrediënten uit de zeef halen en er weer bij voegen?
Inderdaad. Dat is vooral omdat je het dan mooier kan dresseren. Je zeeft de quinoa en de selder eruit, dresseert die in een ring op het bord en schenkt dan de bouillon zonder stukjes errond.