Hap en Tap logo zonder streep
Menu 2014

Valentijnsmenu 2013

9 feb 2013 | Menu's

Mijn Kerstmenu had veel bekijks. Ik wil daar dan ook graag een vervolg aan breien met een Valentijnsmenu. Ziehier mijn suggesties voor een geslaagde tête-à-tête.

Cocktail:
Prat d’amour (klik hier)

Nogal wiedes zou ik zeggen. Met zo’n naam en zo’n kleur. Niet twijfelen! Champagne en cava kan je alle dagen drinken. Dit eigenlijk ook. Ahum!

Hapje:
Tomaat-garnaal met een espuma van kreeft (klik hier)

Snel klaar, lekker en toch speciaal. De toon is meteen gezet. Hiermee zal je je vriend(innet)je of partner meteen van de sokken blazen!

Voorgerecht:
Sint-Jacobsvruchten met hazelnootboter en bieslook, Granny Smith (klik hier)
of
Sint-Jacobsnootjes, granité van sake (klik hier)

Een speciaal persoon verdient een speciaal gerechtje met producten van topkwaliteit. Sint-Jacobsvruchten beantwoorden daar volledig aan en zijn niet iets dat je dagdagelijks op tafel zet. Beide recepten zijn even lekker. Het tweede is beduidend minder werk dan het eerste. Dus dat kan je keuze mee helpen bepalen.

Soep:
Kastanjesoep met beukenzwammetjes en lenteui (klik hier)
of
Mosselsoep met Brugs tarwebier, venkel en witloof (klik hier)

Ook hier is ’t moeilijk kiezen, want beide soepjes zijn crimineel lekker. Kies je straks voor de vis als hoofdgerecht, dan moet je hier voor de kastanjesoep kiezen. 2 keer mosselen zou van ’t goeie teveel zijn, tenzij je natuurlijk hoge nood hebt aan afrodisiaca… 😉 De kastanjesoep is snel klaar, aan de mosselsoep is wat meer werk.

Hoofdgerecht:
Zeeduivel, mossel, champignons, selder, polderpuree (klik hier)
of
Nootjes hertenkalf met peperkoek, wintergroenten en cumberlandsaus (klik hier)

Hier is de keuze simpel. Ofwel verkiest je partner vlees, ofwel houdt zij/hij het liever bij een stukske vis. Vanavond kook je volgens de voorkeur van je zoetje. Zo eenvoudig is dat!

Dessert:
Chocolademousse, gebrande nootjes, koffiekrul (klik hier)

Waarom je hiervoor moet kiezen, staat eigenlijk al in de uitleg boven het recept. Chocolade is lustopwekkend èn deze mousse bevat geen eieren, waardoor hij licht uitvalt. De ideale afsluiter van een romantisch etentje dus. Geen Rennie of Motilium nodig… 🙂

Smakelijk! Maak het gezellig en geniet!

Myriam

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.434 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Valentijnsmenu 2013

by Myriam time to read: 1 min
0