Hap en Tap logo zonder streep
Valentijnsmenu 2023

Valentijnsmenu 2023

6 feb 2023 | Menu's

Een dag later dan voorzien, deel ik mijn Valentijnsmenu 2023. Ik heb een uitstekend excuus: zaterdagavond kwamen mijn loopvriendinnen aperitieven en het was zo gezellig dat het daarna te laat was om nog in mijn pen te kruipen. Maar het goede nieuws is: ik maakte 2 heerlijke hapjes voor mijn vriendinnen en die recepten verschijnen deze week al op de blog.

Het Valentijnsmenu 2023 bevat minder recepten dan dat van 2022. Toen waren het er 15, nu 12. Ook hiervoor heb ik een geldig excuus: ik ben pas op 1 januari terug gestart met koken/bloggen na mijn escapade naar Honolulu. Zo heb ik maar 1 hoofdgerecht, merk ik net en zelfs geen soep. Maar uiteraard zijn er de Valentijnsmenu’s van de voorbije jaren voor jullie: 2022, 20212020201920182017201620152014 en 2013. Aan inspiratie geen gebrek om je schatje culinair te verwennen, denk ik zo!

Valentijnsmenu 2023

En er is voor elk wat wils: ja, zelfs vegetarisch. De fout van vorig jaar maak ik geen twee keer. Iets van een ezel en een steen. Eenvoudig en iets moeilijker ook ja. Ik hoop dan ook dat jullie je gading zullen vinden in dit Valentijnsmenu 2023.

Valentijnsmenu 2023

Starten doe ik met 3 amuses voor jullie: 1 eenvoudige, een krokantje met gerookt zalmhaasje, panna cotta van bloemkool en truffel, 1 medium moeilijke, een gerookte paling beignet en 1 moeilijke, een taco met gerookte foreltartaar, yuzugel en citroenkaviaar. Al ligt de moeilijkheidsgraad vooral in het maken van de taco. Als je een andere mal gebruikt (zoals deze bvb.) dan lukt het wel snel en makkelijk. Yuzu te duur of moeilijk te vinden? Vervang de yuzugel dan door citroengel. Dat recept vind je hier. En vergeet het niet: hier komen deze week dus nog 2 hapjesrecepten bij, een geitenkaasmousse met groene kruidenolie en gelei van zoete puntpaprika enerzijds en een tarteletje met een espuma van gerookt spek anderzijds.

Valentijnsmenu 2023

Als voorgerecht kunnen jullie kiezen tussen een tartaar van zalm met panna cotta van wasabi en geroosterde langoustine, een mousse van Sint-Jakobsvrucht, een millefeuille van rode biet met Tomasu beurre blanc (daar heb je mijn vegetarisch gerechtje!) of langoest met soja en gember, mangosalsa en kreeftencracker. Mag ik jullie beïnvloeden? (Da’s toch mijn rol van influencer? Haha!) Dan zou ik kiezen voor de mousse van Sint-Jakobsvrucht. Smelt in de mond!

Valentijnsmenu 2023

Voor het hoofdgerecht bespaar ik jullie de keuzestress: skrei met 4 structuren van bloemkool it is! Skrei staat bekend als the love fish, aangezien deze winterkabeljauw enkel beschikbaar is rond de periode van Valentijn. Profiteer er dus maar snel van om deze ‘liefdesvis’ op het menu te zetten.

Valentijnsmenu 2023

Voor het dessert hebben jullie de keuze tussen 4 recepten die allemaal op voorhand moeten voorbereid worden. Maar dat vind ik eerder een pluspunt dan een minpunt. Hoe minder tijd je in je keuken moet doorbrengen, hoe beter toch? Voor het dessert is er wel voor elk wat wils: chocoladelovers komen aan hun trekken met een cappuccinodessert. Liever witte chocolade? Dan is het valentijnshartje jouw ding. Meer zin in “gebak”? Kies dan voor een tatin tarteletje. Appel en vanille, wie lust dat nu niet?

Valentijnsmenu 2023

En moest je, na het verorberen van al bovenstaand lekkers, toch nog een gaatje hebben, dan kan je nog altijd deze galetten met vanille boterroom serveren bij de koffie. Of beter nog bij een coupke champagne.

Ziezo, rest mij alleen nog jullie een liefdevolle avond (of middag) te wensen. Geniet van mijn gerechten, maar vooral van elkaar!

Liefs,

Myriam

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.373 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

2 Reacties

 1. Lieve Van Rompaey

  Dag Myriam,
  hartelijk dank voor inmiddels al 11 prachtige Valentijnsmenu’s. Ik wil je er wel even attent op maken dat de links voor de jaren 2013, 2014 en 2015 niet werken. Je wordt wel omgeleid naar je site, maar daar staat dan “geen resultaten gevonden”. Doordat bij het “omleiden” de maand en het jaar wel vermeld zijn, kon ik de recepten toch probleemloos vinden en opslaan.
  Ze zijn nog steeds zeer de moeite van het bekijken waard!

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dag Lieve,
   Ik bekijk het en pas het aan!
   Bedankt om het te laten weten.
   Groetjes,
   Myriam

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Valentijnsmenu 2023

by Myriam Minne time to read: 2 min
2