Het is de allereerste keer dat er zoveel recepten in mijn Valentijnsmenu staan. Ik heb mijn best gedaan, al zeg ik het zelf. Jullie hebben echt voor elke gang de keuze. En wat voor een keuze, het zijn allemaal pareltjes. (Eigen stoef stinkt, I know.) Maar dat verdient jouw poezewoefke wel he?
En er is voor elk wat wils: vlees, vis, zeevruchten. (Sorry aan de vegetariërs onder jullie!) Eenvoudig en iets moeilijker ook ja. Kortom, ik hoop dat dit Valentijnsmenu 2022 zal scoren.
En over scoren gesproken, er moet me even iets van het hart. Ik loop de laatste anderhalve week enorm gefrustreerd. Mijn bereik op Instagram is opeens, zonder aanleiding, enorm gedaald. Niet zomaar een beetje, het is gewoon GEKELDERD! Haalde ik 2 maand geleden een bereik van meer dan 30.000 met een gelijkaardig vleesrecept, dan bereikte mijn filet mignon van afgelopen vrijdag slechts 3.000 accounts. 1.413 likes t.o.v. 306.
En weet je wat ik nog het ergste vind? Ik deelde mijn frustratie in een story en die werd ondertussen gezien door 1.690 mensen (op het moment dat ik dit schrijf), maar je moet niet denken dat die de moeite doen om mijn foto een like te geven. Ik deel hier al bijna 10 jaar recepten gratis en voor niets, maar eens een foto liken op Instagram als ‘wederdienst’ dat is duidelijk teveel gevraagd.
Ik steek echt superveel tijd in het creëren en fotograferen van mijn recepten en ik doe dat met heel veel plezier en passie. Ik ben op elk moment en via elk kanaal beschikbaar om uitleg te geven, wanneer jullie een vraag hebben. Is een like dan echt teveel gevraagd? Sorry, ik ben gefrustreerd en moest die frustratie even van me afschrijven.
Maar dan nu over naar de orde van de dag: het Valentijnsmenu 2022. Starten doe je met amuses uiteraard. Ik heb er 4 voor jullie in petto en als je ’t mij vraagt, dan kan je die alle 4 serveren, terwijl jullie rustig een flesje bubbels kraken. (Thuis mag dag! Don’t drink and drive). Op restaurant krijg je toch ook minstens 4 amuses? Een briochetoast met traaggegaarde eidooier en kaviaar, een coquille met kalfstartaar en white pearl kaviaar, een oester met witte chocolade en kaviaar en een oreo met gerookte palingcrème. Kiezen is verliezen!
Als voorgerecht kunnen jullie kiezen tussen gerookte eendenborst met gekaramelliseerde appel, witloofpesto en gefrituurde prei en een tarte tatin van sint-jakobsvrucht en gekaramelliseerd witloof. Als je als hapje al koos voor de coquille, dan ga je dat nu niet opnieuw doen uiteraard. Maar geen nood, de gerookte eendenborst is een heel waardig alternatief!
Er is maar één soep, maar wat voor één! Deze wortelvelouté met passievrucht en kokosmelk en broodkorst met gebakken foie gras is eigenlijk soep en voorgerecht in één. Een soep voor grote eters, dat wel. Maar wat een smaakbom!
Voor je hoofdgerecht hebben jullie de keuze tussen twee maal vis en zeevruchten en tweemaal vlees: konijn en filet mignon. Wat gaat het worden? Zeetong met risotto en zeevruchten of de love fish, gebrande skrei met pastinaak, knolselder, mosselen en oesterzwam of konijnfiletrollade met de beste puree van de wereld of filet mignon met schorseneer speciaal, aardappelmousseline en bordelaisesaus? Het zijn vier heerlijke gerechtjes, al zeg ik het zelf. Laat je keuze dus vooral afhangen van je tijd en van wat jij en je partner het lekkerst vinden.
Voor het dessert hebben jullie de keuze tussen 4 recepten die allemaal op voorhand moeten voorbereid worden. Maar dat vind ik eerder een pluspunt dan een minpunt. Je zet het dessert van je keuze gewoon bij het begin van je Valentijnsdiner in de koelkast en tegen dat jullie klaar zijn met eten, is je dessert klaar om verorberd te worden. Of je laat het gewoon in de koelkast staan als jullie even… een wandelingetje willen maken om jullie eten te laten zakken. 😆
En ook voor het dessert is er dus voor elk wat wils: chocoladelovers komen aan hun trekken met de truffle eclair met chocolade, koffie en hazelnoot. Liever witte chocolade? Dan is het hart van witte chocolade met een hart van tomaat en aardbeien jouw ding. Meer zin in “gebak”? Kies dan voor de tompouce 2.0 met Nutella en bosbessenmousse. Met z’n speciale vorm krijg je vast vlinders in de buik (al zou je die eigenlijk al moeten hebben). 😉 Tot slot kan je ook nog kiezen voor een vanillebavarois met frambozenvulling, ideaal voor wie niet van chocolade of Nutella houdt.
Ziezo, rest mij alleen nog jullie een liefdevolle avond (of middag) te wensen. Geniet van mijn gerechten, maar vooral van elkaar!
Liefs,
Myriam
PS Uiteraard staan ook nog de Valentijnsmenu’s van de voorbije jaren online: 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014 en 2013.
Àl je recepten zijn super mooi, zien er super lekker uit!!! Ik bewonder je enorm, weet niet wanneer en hoe je het allemaal klaarkrijgt… schrijf niet altijd iets bij de gerechten maar een like is inderdaad toch het minste wat je kan terug doen voor al die gratis info 😍
Dat leek me ook. Maar het is wat het is. Ik kan er toch niets aan veranderen. We leven in een rare wereld waar dankbaarheid vaak ver weg is. Dus, bedankt, Marina, dat je de tijd nam om even te reageren. x
Ik vind je recepten geweldig, sla ze regelmatig op in Pinterest en heb reeds meerdere gemaakt voor vrienden. Ik heb geen Intragram. Geen verklaring voor de mindere likes. Geposte recepten in 2022 zien er mooi uit en zijn maakbaar (!).Je post om juist het maakbaar te houden, ben ik erg blij mee :).
Ga zo door dan komen de likes vast weer. Ik ben in ieder geval een van je fans.
Dankjewel, Birgit!
Beste Myriam, ook ik geniet erg van je recepten, via je website (ik heb geen instagram) en vind het steed weer inspirerend wat je maakt.
Ik hoop dat je nog zeer lang blijft doorgaan Topper!!
Hartelijke groet,
Angélique
Beste Myriam
ik volg je op facebook en krijg je mails ook altijd binnen die ik in een apart mapje bewaar. Helaas heb ik geen instagram om je daarop te volgen
toch een dikke merci om je heerlijke gerechten met ons te delen
een grote fan
Instagram is geen must he, Martine. Het frustreerde me alleen dat meer dan 2000 mensen mijn story/frustratie gezien hadden, maar niet de moeite namen om mijn post even te liken. Een kleine like voor een groots effect. Acht, het is dan maar zo. Het is ook “maar” Instagram. Ik ga mijn goed humeur er niet door laten vergallen.
Ook, net als Angelique heb ik geen insta!!!!.
Maar way is het genieten van al je recepten en ideeën.
Ik herhaal graag Angelique: ‘Ik hoop dat je nog zeer lang blijft doorgaan Topper!!’
Hartelijke groeten en een mooie ‘zon’dag gewenst
Dankjewel, Ginette. Altijd fijn om een reactie te krijgen. Hier of eender waar. 🙂
Het is altijd aangenaam en inspirerend om jouw prachtige gerechten te zien passeren . Echt top . !! 👍🏻
Dankjewel, Kurt! Ook voor de chats op Instagram. 🙂
Steeds geniet ik van al je recepten en foto’s. Hoe je het allemaal voor elkaar krijgt is voor mij een raadsel.
Ga vooral door, ik kijk steeds weer uit naar je nieuwe “pareltjes”. Ik begrijp je frustratie, een teken van waardering is niet teveel gevraagd! Dank je voor al je inspanning!
Merci, Carla! x
topper de top…..het mag alle dagen valentijn zijn !!!!
dank u wel Myriam
Heel graag gedaan! En that’s the spirit. Elke dag lief zijn voor elkaar.
💪, en ook ik gebruik Instagram praktisch niet of veel te weinig…maar naar de mail met je lekkere foto en je topreceptjes kijk ik telkens naar uit 😍!
Het is ook “maar” Instagram. Ik had gewoon een slechte dag zaterdag en het slechte bereik van Instagram deed daar geen goed aan. 😉
Beste Myriam,
Ik ben al jaren een trouwe fan van jouw blog. Ik zit telkens uit te kijken naar de nieuwe fantastiche receptjes die je wekelijks post! Ik sta ook telkens versteld waar jij al die energie en tijd vandaan haalt! Ook ik hoop dat je nog heel lang blijft doorgaan. Ik zit wel niet op instagram. Een heel dikke merci Myriam!
Dankjewel voor je lieve woorden, Christien!
super lekker zien ze eruit!!
dankjewel
Gewoon super! Ik kijk steeds uit naar uw mail. En doe steeds veel inspiratie op! leuke gerechten, prachtig gepresenteerd en…lekker! Ik geniet ervan! Groetjes.
Dankjewel, Marina. Ik had gewoon een slechte dag. 🙂