Hap en Tap logo zonder streep
Wortelvelouté met passievrucht en kokosmelk, broodkorst met gebakken foie gras

Wortelvelouté met passievrucht en kokosmelk, broodkorst met gebakken foie gras

12 jan 2022 | Soep

Voor Kerst had ik weinig inspiratie voor soep. Voor mijn Valentijnsmenu gelukkig wel. Dit recept voor wortelvelouté met passievrucht en kokosmelk en een broodkorst met gebakken foie gras, kwam ik tegen op de website van Elle die het voorstelde als een kerstsoep. Maar met gember en passievrucht lijkt dit fluweelzachte soepje mij toch meer iets voor Valentijn. Mijn Valentijn was in ieder geval heel blij toen ik hem deze wortelvelouté voorschotelde. Vooral die broodkorst die gebakken was in het vet van de foie gras vond hij de max. Hij aasde zelfs op nog een 2de exemplaar. 😅

Voordeel van deze wortelvelouté met de broodkorst met gebakken foie gras is dat je eigenlijk 2 vliegen in 1 klap slaat: dit is een voorgerecht en soep in 1! Minder werk/tijd in je keuken = meer tijd voor gezelligheid aan tafel of… Vul zelf maar aan! 😅

Wortelvelouté met passievrucht en kokosmelk, broodkorst met gebakken foie gras

Vind je de soep maar niets, maar die toast met gebakken foie gras wel? No worries, die toast pas bij elke “neutrale” soep: bloemkoolsoep, aardpeersoep, champignonsoep,… Bij kreeftensoep of vissoep zou ik die toast niet serveren.

Ik serveerde de wortelvelouté in een kommetje van Christiaen Ceramics (foto hierboven), maar ook in een bord van Christiaen Ceramics (foto hieronder) is de soep een lust voor het oog! Voor de foto vind ik een dikke soep zalig. Alleen voor de foto trouwens. Om ze op te lepelen, vind ik ze lekkerder als ze wat lopender is. Maar dat is dus makkelijk op te lossen met wat extra kokosmelk of bouillon.

Wortelvelouté met passievrucht en kokosmelk, broodkorst met gebakken foie gras

Wortelvelouté met passievrucht en kokosmelk, broodkorst met gebakken foie gras

Wortelvelouté met passievrucht en kokosmelk, broodkorst met gebakken foie gras

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Soep
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 g wortelen
  • 1 ui
  • 2 cm verse gember
  • 3 el olijfolie
  • 1 sinaasappel
  • 1 el oranjebloesemwater
  • 40 cl kokosmelk
  • 20 cl groentebouillon
  • 2 el kokosroom
  • 2 passievruchten
  • 2 takjes tijm
  • 120 g verse foie gras, in 4 plakken
  • 4 dunne sneetjes brood
  • Bloem
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Schil en snijd de wortel en ui in vrij dunne ringen. Schil en rasp de gember. Stoof In zeer hete olijfolie in een pan de ui en wortel aan gedurende 5 min, samen met de tijm en gember en blus vervolgens af met het sinaasappelsap en het oranjebloesemwater. Voeg de kokosmelk en bouillon toe. Laat gedurende 25 min zachtjes koken op laag vuur.
  • Wanneer de wortelen goed zacht zijn, mix je alles goed glad. Voeg er dan de kokosroom aan toe en daarna de passievruchtpulp. Voeg indien nodig nog wat kokosmelk (of water) toe als je de soep te dik vindt.
  • Bestuif de foie gras met bloem en klop de overtollige bloem er terug af.
  • Bak de foie gras in een zeer hete pan (zonder vetstof!) gedurende 2 min aan elke kant bruin en rooster vervolgens de sneetjes brood in het vet. Serveer de foie gras toast als bijgerecht bij de soep. Serveer met zout en versgemalen peper op tafel.
Trefwoord foie gras, kokosmelk, passievruchten, Valentijn, Valentijnsmenu, Valentijnsmenu 2022, velouté, wortelen, wortelvelouté

Bron: recept vertaald uit het Frans van de website Elle.fr.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.448 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Insta inspiration

Wortelvelouté met passievrucht en kokosmelk, broodkorst met gebakken foie gras

by Myriam Minne time to read: 2 min
0