Valentijnsmenu 2015

Het begint stilaan een traditie te worden: het Hap & Tap Valentijnsmenu! Elk jaar heeft het enorm veel bekijks en dat doet me veel plezier. Niets zo romantisch toch als koken voor en genieten met je vriend(innet)je, echtgenoot, partner?

Aperitief & amuse:
Als aperitief raad ik jullie een aperitief maison aan die ik onlangs mocht proeven bij David Selen: doe 1,5 cl cognac en 1,5 cl gembersiroop in een mooi glas en vul dit met champagne (of cava of prosecco). Laat er een ijsblokje in wegsmelten en werk af met wat gekonfijte limoenschil. Gember én champagne zijn libidoboosters… De toon is al meteen gezet. 😉

Serveer er het fingerfood hapje van verse steak tartaar bij. Klik hier.

Voorgerecht:
Ravioli met krab in wittewijnsaus (klik hier)

 
Een sexy, lekker, makkelijk en snel klaar valentijnsrecept zodat de romantiek weer wordt aangewakkerd, meer moet dat niet zijn, toch?
 
Hoofdgerecht:
Skreihaasje, geplette Cornes de Gatte, oesterzwammen (klik hier)
 
Skrei is de naam voor kabeljauw uit het Noorse Lofoten. Aangezien hij slechts beperkt verkrijgbaar is rond de periode van Valentijn wordt hij ook wel de lovefish genoemd. Geen mooiere gelegenheid dan Valentijn om hem te serveren dus. Ook nu weer een recept dat snel klaar is, want je hebt wel wat beters te doen dan in je potten te roeren op een dag als vandaag, niet? 😉
 
Dessert:
Chocoladetaartje met in frambozensiroop gepocheerde peer (klik hier)
 
Lustopwekkende chocolade én rode peer, tweemaal bingo om je Valentijnsdiner mee af te sluiten.
 
Geniet van het eten en vooral van mekaar.
 
Myriam
 
PS Herontdek hier mijn Valentijnsmenu’s van 2013 en 2014

Related Post

Tags: , , ,

Valentijnsmenu 2015

by Myriam time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: