Fingerfood van verse steak tartaar

Wat is er fijner/romantischer/leuker dan met z’n tweetjes gezellig op restaurant te gaan met Valentijn? Met z’n tweetjes gezellig thuis blijven en genieten van lekkers en van mekaar. Geen vervelende obers die je te pas en te onpas storen, geen blikken van andere restaurantgasten,… Je doet en je laat wat je zelf wil, wanneer je dat wil. Zet jullie lievelingsmuziekje op, zet de woonkamer en/of slaapkamer vol met kaarsjes en kraak een flesje… of twee… want je hoeft geen rekening te houden met BOB-controles of gladde wegen. Zàlig toch?

Om de avond goed in te zetten en helemaal in de stemming te komen, is er dit fingerfood hapje waarmee je stiekem verklaart: ‘ik lust je rauw!’ Wil je het helemaal romantisch maken? Vergeet bestek, neem het hapje in je vingers (het heet niet voor niks fingerfood) en stop het in zijn mond en omgekeerd. Wedden dat het een topavondje wordt? 😉

Uiteraard kun je dit hapje ook bij andere gelegenheden serveren. Steek dan gewoon cirkeltjes uit i.p.v. hartjes. Het zou zonde zijn om dit maar een keer per jaar te serveren.

Nodig voor 2 hapjes

70 g rundsvlees van uitstekende kwaliteit, in fijne tartaar gesneden
1 grote frietaardappel
3 el mayonaise
Een handvol rucola, zonder harde steeltjes
Sushiazijn
Peper en zout
Ketchup
Tabasco
Parmezaanse kaas
Olijfolie
Sjalot en bieslook, fijngesneden
2 kappertjes

Werkwijze

Voor de chips:
Snijd de aardappel in dunne plakjes en steek er hartjes uit. Frituur op 180° C tot de chips krokant zijn.

Voor de rucolamayonaise:
Mix de mayonaise en de rucola met een staafmixer tot een mooie crème. Kruid af met een beetje sushiazijn.

Voor de rundstartaar:
Breng het vlees op smaak met sushiazijn, peper, zout, ketchup, de rucolamayonaise, een beetje tabasco, parmezaanse kaas, sjalot en olijfolie.

Stel de hartjes samen en werk af met een toefje rucolamayonaise, een kappertje, een blaadje rucola en wat grof zeezout.

Bron: recept gebaseerd op een recept uit de Smaak Special van november 2014.

Related Post

Tags: , , , , , , , , ,

Fingerfood van verse steak tartaar

by Myriam time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: