Hap en Tap logo zonder streep

Tartaar van krab

27 jun 2014 | Voorgerecht, Voorgerecht met vis

Heb je binnenkort visite en wil je graag uitpakken, zonder je uit te sloven? Stop met zoeken. Dit is JOUW recept. Het beantwoordt aan àlle criteria: heel lekker (toch voorwaarde nr 1), helemaal vooraf klaar te maken, ingrediënten die je zo in de buurtwinkel vindt, het oogt mooi én het is makkelijk! Echt waar. Het ziet er heel kunstig uit, maar het is echt easy as pie!

Waar wacht je nog op? Je moest al in je keuken staan!

Benodigdheden voor 4 personen

300 g krabvlees van Noordzeekrab (diepvries)
1 sjalot, fijngesnipperd
Bieslook, fijngesnipperd
Een scheut goeie olijfolie
2 flinke el mayonaise op smaak gebracht met ras el hanout
Eventueel een hardgekookt ei, geplet

Als garnituur:
Een handje zeekraal
24 miniworteltjes
4 viooltjes
8 komkommerrolletjes
8 enoki champignons
24 reepjes witte ui
Plukjes frisée salade
Zwarte rijst

Voor de saus:
Een handje roquette
Mayonaise op smaak gebracht met ras el hanout

Bereiding

Laat het krabvlees ontdooien en meng het met de sjalot, bieslook, olijfolie en mayonaise. Desgewenst voeg je ook nog een hardgekookt ei toe.

Duw het krabvlees in een grote uitsteekring in het midden van een diep bord.

Blancheer de worteltjes in kokend water en wentel ze in olijfolie. Kruid met peper en zout.
Maak een marinade door 150 g azijn aan de kook te brengen met 100 g suiker. Laat de marinade afkoelen en marineer hierin de komkommerrolletjes, de witte ui en de enoki champignons.

Frituur de zwarte rijst gedurende 5 minuten in een friteuse bij 180° C. Laat uitdruppen op keukenpapier en cutter de rijst tot een crumble in de blender.

Blancheer de roquette kort in kokend, gezouten water. Giet af en verfris onmiddellijk in ijswater, om het garingsproces te stoppen én de mooie groene kleur te behouden. Cutter de geblancheerde roquette met de mayonaise en doe in een spuitzak.

Afwerking

Strooi de zwarte rijst over de tartaar.
Schik de worteltjes, komkommerrolletjes, uireepjes, enoki en frisée salade op de tartaar.
Werk af met enkele toefjes roquettemayonaise.

Bron: recept van David Selen van het gelijknamige restaurant in Bissegem.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.448 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Tartaar van krab

by Myriam time to read: 1 min
0