Nutella Cream likeur

Ai. Ik ga hier tegen een paar schenen schoppen, vrees ik… Vergeet de jenevers van Filliers. Vergeet Smeets. Hier komt de Hap & Tap likeur! 🙂

Toen ik onlangs op zoek ging naar een recept voor mijn grote potten Nutella, kwam ik naast de cupcakes die ik inmiddels publiceerde ook deze likeur tegen op een Amerikaanse blog. De auteur was bijzonder lovend: “Not only is this recipe ridiculously easy to make, it’s insanely delicious. I mean really, can you think of anything better than liquified, drinkable Nutella?

Ik hoef hier eigenlijk verder niks meer aan toe te voegen. Ze liegt niet. Het is zo lekker dat ik de 2 glazen die ik uitgeschonken had voor de foto helemaal in mijn eentje uitdronk. Hik!
Je kan de fles tot 3 weken bewaren… Wedden dat hij na 3 dagen al leeg is?

Aangezien het recept van een Amerikaanse blog komt, wordt er gewerkt met ‘cups’. Neem gewoon een kopje dat je voor alle afwegingen gebruikt. Het komt heus niet op een milliliterke vodka min of meer. 😉

Nodig voor 1 fles van ca. 75 cl

3/4 kopje Nutella (op kamertemperatuur)
1/2 kopje suiker
1 kl vanille-extract
1 1/4 kopje volle room
2 kopjes vodka (of meer naar smaak)

Werkwijze

Klop in een sauspan de Nutella samen met de suiker en het vanille-extract. Warm op een middelhoog vuur op, terwijl je langzaam de room toevoegt. Klop zachtjes tot alles gemengd is en je een homogene, romige textuur bekomt.

Blijf verder verwarmen terwijl je regelmatig klopt tot het begint te pruttelen. Verwijder de pan van de warmtebron en laat afkoelen tot bijna op kamertemperatuur.

Klop er nu de vodka onder tot die volledig is opgenomen. Proef en voeg nog meer vodka toe als je dat graag hebt.

Bewaar de likeur tot maximum 3 weken in de koelkast.

Bron: recept van de blog Celebration Generation.

Related Post

Tags: , , ,

Nutella Cream likeur

by Myriam time to read: 1 min
3
%d bloggers liken dit: