Vorige week kreeg ik onder mijn voeten dat ik te weinig cocktails deel. Nu ja, ‘onder mijn voeten’ is misschien een groot woord, maar ik kreeg het wel door de neus geboord. Volledig terecht, natuurlijk! Als je op de homepagina selecteert op ‘cocktails en tapjes’, dan kan je zien dat mijn laatste cocktail, een pisco sour met framboos, roos en kaneel, al dateert van september 2018. Dat betekent dus dat ik in heel 2019 geen enkele cocktail geblogd heb. ? Shame on me! Nu ja, ik zei het eerder al, ik heb collega’s die dat uitstekend doen cocktails bloggen, ik denk dan aan Served by Soberon en Bible of Drinks, dus waarom zou ik moeite doen? Maar kijk, ik ben de slechtste nog niet en maakte deze Cranberry whisky cocktail met rozemarijn en kaneel.
Ik vond de inspiratie bij Helen Kookt. Helen vond het een echte kerstcocktail, ik persoonlijk vind het een cocktail die altijd past: met nieuwjaar of waarom niet met Valentijn? Na kerst moet ik toch iets anders hebben om naar uit te kijken he? Valentine’s Day is coming! ?
Wat de cranberry whisky cocktail betreft, die is écht heel lekker. Niet te zoet, net kruidig genoeg, geen plakboel zoals een cocktail wel eens durft te zijn. Verraderlijk lekker dus! (Zeker als je er, zoals in mijn geval, 2 opdrinkt. Ah ja, ik was alleen thuis en bovendien drinkt mijn man nooit alcohol en ik kon die tweede toch niet weggooien he? #Zerowaste en zo). ?
Recept voor cranberry whisky cocktail met rozemarijn en kaneel
Bereiden: ± 15 min
Afkoelen: ± 30 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig
Ingrediënten 4 cocktails:
250 ml cranberry juice
250 ml whisky
5 el rozemarijnsiroop (zie verder)
4 stokjes kaneel
4 schijfjes appelsien
Cranberries (afwerking)
Ijsblokjes (afwerking)
Voor de rozemarijnsiroop:
120 g kristalsuiker
240 ml water
4 takjes rozemarijn
Bereiding
Voor de rozemarijnsiroop :
Breng het water en de suiker aan de kook.
Haal van het vuur van zodra het een stroperige massa wordt.
Voeg 4 takjes rozemarijn toe. Laat 20 min trekken en zeef het mengsel in een pot.
Vul een shaker met cranberrysap, whisky, rozemarijnstroop en ijs.
(Als je geen shaker heb, kan je dit gewoon in een kom of maatbeker mengen.)
Schud gedurende 30 sec.
Verdeel over 4 glazen.
Serveer de cranberry whisky cocktail met een rozemarijntakje, een kaneelstokje en een schijfje appelsien.
Werk af met nog wat verse cranberries en ijsblokjes.
Bron: recept van de blog Helen Kookt.
Santé Myriam , en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar !! Dat er nog veel lekkere receptjes mogen volgen !! ????????
Voor jou ook het allerbeste voor 2020, Andrea. Het mijne is alvast fantastisch gisteren: gisteren vernomen dat ik in augustus voor het eerst oma word! Toch nog wel even wennen aan het woord ‘oma’, hoor. Haha!
Alvast een dikke proficiat voor de bijna oma en opa en de toekomstige ouders !Dat zal genieten worden en wie weet misschien een nieuwe chef kok in spé !!!
Dankjewel, Andrea! Het is duidelijk dat je me volgt op Instagram of op Facebook, want dat heuglijke nieuws heb ik nog niet gedeeld op mijn blog. 🙂
Dankjewel voor de vele lekkere receptjes. Ik geniet can jouw blog. En proficiat..jouw kleinkind krijgt een fantastische oma!
Ooooh, wat een fijne reactie is dit. Het is duidelijk dat je me ook op Instagram en/of Facebook volgt, want op de blog heb ik het goede nieuws nog niet aangekondigd. Dat staat voor maandag op de planning wanneer ik even terugblik én vooruitkijk.
Fijn weekend, Lydia!
Ongeloofelijk, … je moet er maar aan denken en de H&T blog vervult al je wensen. Trouwens goed gevonden … zero waste 🙂 🙂 …ge moet het maar gezegd krijgen.
Zal er eentje worden voor de volgende dagen. Skol !! Op u, op ik, op iedereen !!