Mannen te paard of klojspeirden

Als jullie mij vragen wie mijn grote blogvoorbeeld is, dan hoef ik niet lang na te denken. Ann Vertriest van Photo-copy Ann vind ik fantastisch. Haar gerechten zijn super, die worden zo mogelijk nog superder in beeld gebracht en haar tekstjes zijn echte pareltjes: geestig en vlot geschreven. Ik neem dan ook zeker wekelijks een kijkje op haar blog en zo vond ik daar het recept van kloasepeirden. Het water kwam me in de mond bij het zien van de foto’s en ik wou meteen aan de slag. Uiteindelijk duurde het tot nu voor ik de tijd vond om de koeken te maken. No worries, dat betekent niet dat ’t veel werk is, hoor! In mijn streek klinkt kloasepeirden eerder als klojspeirden, maar voor de rest eet ik dat op dezelfde manier als Ann, met boter en een kop warme chocomelk. Mmmmmh! Smakelijk!

 

Wat heb je nodig (voor 24 stuks)?

550 g bloem
250 ml lauw water
30 g verse gist
50 g suiker
2 eitjes
50 g zachte boter
Mespuntje kaneel
1 kleine tl zout

 

Bereiding

Los de gist op in het lauwe water.

Doe alle ingrediënten (behalve 1 ei en het zout) in de keukenrobot.

Als het deeg min of meer homogeen is, mag je er het zout bij doen. Kneed minstens 5 minuutjes op middelmatige stand. Als het deeg elastisch geworden is, mag je het deeg nog een minuutje verder kneden met de hand en daarna opbollen.

Laat 10 minuutjes rijzen.

Smeer de bakplaat in met boter. Verdeel het deeg in hoopjes van 40 g en bol ze op. Leg ze op de bakplaat.

Klop het andere eitje los en bestrijk hiermee de deegballetjes.

Laat nog 1 uur rijzen en bak 20 minuutjes in een voorverwarmde oven op 200° C.

Je mag er ook nog chocoladedruppels bijdoen, of rozijnen, of parelsuiker, maar da’s heiligschennis en daar doen jullie niet aan mee he?

Bron: de blog van Photo-copy Ann.

Related Post

Tags: , , , , , , ,

Mannen te paard of klojspeirden

by Myriam time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: