Mousse van dulce de leche met karamelsiroop en meringue

Van bloggen zal ik niet rijk worden, maar da’s ook geenszins mijn bedoeling. Ik ben content met wat ik heb en mijn grootste voldoening is wanneer mensen mij zeggen “ik heb dat klaargemaakt van je blog en ’t was lekker”. Daar doe ik het voor. Al is het natuurlijk ook wel leuk om af een toe een verrassingsdoos toegestuurd te krijgen met de post. En dat gebeurt regelmatig.
Zo ontving ik vorige week een potteke Dulce de Leche* van Delhaize. Er stak zelfs een receptje bij. Maar het zou wat al te gemakkelijk geweest zijn om dat klakkeloos over te nemen. Ik heb er dus mijn eigen draai aan gegeven met wat verkruimelde meringue voor de crunch en een scheutje karamelsiroop voor de kleur. Yummy in my tummy!

 

Nodig voor 4 glazen

2 eigelen, 2 eiwitten
250g Dulce de Leche van La Salamandra (exclusief verkrijgbaar bij Delhaize)
125ml room
4 el suiker
Facultatief: verkruimelde meringues en karamelsiroop

Bereiding

Klop de eigelen op tot ze in volume verdubbeld zijn en verbleekt zijn.
Klop de room tot yoghurtdikte.
Klop de eiwitten met de suiker tot het een meringue wordt.
Meng de eigelen met de Dulce de Leche, voeg de room toe en spatel er ten slotte ook voorzichtig de meringue onder.
Verkruimel een meringuekoekje onderaan het glas.
Schep er een paar lepels mousse op. Wanneer het glas halfvol is, verkruimel je terug een meringuekoekje. Hierop giet je een scheutje karamelsiroop. Vul het glas verder aan met mousse.
Zet deze in de koelkast.
Serveer koel met chocolade- of hazelnootschilfers of zoals in mijn geval chocoladebolletjes.

*Dulce de Leche is een karamelpasta die bekend is in geheel Latijns-Amerika, vooral in Chili, zuidelijk Brazilië, Paraguy, Urugay, Argentinië, Venezuela, Bolivia, Colombia, Ecuador, Mexico, Peru en de Dominicaanse Republiek). Dulce de Leche, ook wel eens melkconfituur genoemd, is een zachte smeerpasta die lijkt op karamel, maar een zachte en minder gesuikerde smaak heeft. Dit product wordt gemaakt op basis van melk, die wordt gekookt met suiker en vanille. Daardoor wordt de melk dikker en krijgt ze een mooie karamelkleur op een zacht vuur.

Bron: Delhaize.

Related Post

Tags: , , ,

Mousse van dulce de leche met karamelsiroop en meringue

by Myriam time to read: 1 min
4
%d bloggers liken dit: