Minitaartje met frambozen klaar in no-time

Ook altijd zin in zoets, maar vaak tijd tekort om na de maaltijd nog iets in mekaar te flansen? Dan is dit jouw ding! Weinig ingrediënten, weinig tijd en toch waanzinnig lekker!

 

Voor een 12-tal minitaartjes:

Een doos crêpes dentelle (gewoon in de Carrefour te koop, van het merk Bonne Maman)
Heel lekkere frambozen

Voor de karamel van gezouten boter:
50 g poedersuiker
20 g halfgezouten boter
75 g volle room

Voor de slagroom:
40 cl volle room
50 g bloemsuiker

Bereidingswijze:

Maak de slagroom minstens twee uur vooraf klaar:
Vermeng de poedersuiker met een weinig room om de suiker te laten oplossen. Voeg nu de rest van de volle room toe. Giet alles in een espumafles. Sluit de fles en doe er één gascapsule in met de kop naar beneden. Leg de slagroomspuit in de koelkast, plat of met de kop naar beneden. Houd koel tot je het dessert opdient.

Bereid nu de karamel:
Doe 50 g poedersuiker in een pan. Warm op een zacht vuur op, zonder roeren, tot je een droge karamel bekomt. Wanneer de karamel amber kleurt, voeg je de boter in stukjes toe, terwijl je klopt. Voeg nu de room in kleine geutjes toe terwijl je blijft kloppen. Zet terug op het vuur en breng aan de kook gedurende 5 minuten. Hierdoor zal de karamel indikken wanneer hij afkoelt.  Zet koel weg.

Leg 2 crêpes dentelle op een bordje. Druppel hierover een beetje karamel. Spuit hierop slagroom (gebruik het fijne spuitmondje van de espumafles). Leg er nu de frambozen op, verstuif er bloemsuiker over en dien onmiddellijk op.

Bron: La Marmite à M’Alice

Related Post

Tags: , ,

Minitaartje met frambozen klaar in no-time

by Myriam time to read: 1 min
0
%d bloggers liken dit: