- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Cranberry whisky cocktail met rozemarijn en kaneel

Vorige week kreeg ik onder mijn voeten dat ik te weinig cocktails deel. Nu ja, ‘onder mijn voeten’ is misschien een groot woord, maar ik kreeg het wel door de neus geboord. Volledig terecht, natuurlijk! Als je op de homepagina selecteert op ‘cocktails en tapjes’, dan kan je zien dat mijn laatste cocktail, een pisco sour met framboos, roos en kaneel, al dateert van september 2018. Dat betekent dus dat ik in heel 2019 geen enkele cocktail geblogd heb. 🙈 Shame on me! Nu ja, ik zei het eerder al, ik heb collega’s die dat uitstekend doen cocktails bloggen, ik denk dan aan Served by Soberon en Bible of Drinks, dus waarom zou ik moeite doen? Maar kijk, ik ben de slechtste nog niet en maakte deze Cranberry whisky cocktail met rozemarijn en kaneel.

Ik vond de inspiratie bij Helen Kookt. Helen vond het een echte kerstcocktail, ik persoonlijk vind het een cocktail die altijd past: met nieuwjaar of waarom niet met Valentijn? Na kerst moet ik toch iets anders hebben om naar uit te kijken he? Valentine’s Day is coming! 😆

Wat de cranberry whisky cocktail betreft, die is écht heel lekker. Niet te zoet, net kruidig genoeg, geen plakboel zoals een cocktail wel eens durft te zijn. Verraderlijk lekker dus! (Zeker als je er, zoals in mijn geval, 2 opdrinkt. Ah ja, ik was alleen thuis en bovendien drinkt mijn man nooit alcohol en ik kon die tweede toch niet weggooien he? #Zerowaste en zo). 🤣

 

Cranberry whisky cocktail met rozemarijn en kaneel

 

Recept voor cranberry whisky cocktail met rozemarijn en kaneel

Bereiden: ± 15 min
Afkoelen: ± 30 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Ingrediënten 4 cocktails:
250 ml cranberry juice
250 ml whisky
5 el rozemarijnsiroop (zie verder)
4 stokjes kaneel
4 schijfjes appelsien
Cranberries (afwerking)
Ijsblokjes (afwerking)

Voor de rozemarijnsiroop:
120 g kristalsuiker
240 ml water
4 takjes rozemarijn

 

Bereiding

Voor de rozemarijnsiroop :
Breng het water en de suiker aan de kook.
Haal van het vuur van zodra het een stroperige massa wordt.
Voeg 4 takjes rozemarijn toe. Laat 20 min trekken en zeef het mengsel in een pot.

Vul een shaker met cranberrysap, whisky, rozemarijnstroop en ijs.
(Als je geen shaker heb, kan je dit gewoon in een kom of maatbeker mengen.)

Schud gedurende 30 sec.

Verdeel over 4 glazen.

Serveer de cranberry whisky cocktail met een rozemarijntakje, een kaneelstokje en een schijfje appelsien.

Werk af met nog wat verse cranberries en ijsblokjes.

 

Cranberry whisky cocktail met rozemarijn en kaneel

 

Bron: recept van de blog Helen Kookt.

Related Post