Hap en Tap logo zonder streep
Snelle kaneelrollen

Snelle kaneelrollen

1 apr 2013 | Gebak en koekjes, Zoet

OK. OK. Ze zien er niet goed uit en lijken zelfs een beetje op de drollen die Carlos, onze King Charles, achterlaat in de tuin. En ze hebben iets te lang in de oven gestaan, waardoor ook de kleur diezelfde bruine pakketjes van Carlos benadert… Maar lekker! Precies alsof ik in een teletijdmachine stapte en 7 jaar terug in de tijd gekatapulteerd werd naar de cinnamon rolls die ik in New York proefde nadat ik er mijn 1e marathon gelopen had. Groot voordeel is ook dat ze bijzonder snel klaar zijn. Er wordt immers gebruik gemaakt van vers croissantdeeg, kant-en-klaar te koop in de versafdeling van het grootwarenhuis. Een opsteker! Lekker en snel klaar, wat wil je nog meer? Niets houdt jullie nog tegen. Komaan, mannekes en vrouwkes, aan de slag!

 

Nodig voor 12 rollen

2 rollen croissantdeeg 100 g gesmolten boter 75 g suiker 2 el kaneel 50 g rozijnen 1 losgeklopt ei

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180Β° C. Meng de gesmolten boter met de suiker, kaneel en de rozijnen. Rol het croissantdeeg uit en druk de gaatjes plat met je vingers. Smeer de hele rol in met het botermengsel en rol hem weer terug op. Snij elke rol in 6 plakken. Je krijgt dus 12 rollen. Leg ze op een bakplaat met bakmatje of bakpapier. Kwast de bovenkant in met het ei en zet ze in de oven voor ongeveer 20 minuten. Ik liet ze 25 minuten staan en dat was dus iets te lang. Bron: De blog van SJ Kitchen.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.305 andere abonnees

ARCHIEF

3 Reacties

  1. Marie-Claire

    Hoi,
    Gisteren je receptje gezien en gedacht van het onmiddellijk te maken… dus naar Colruyt, maar daar vond ik geen croissantdeeg. Waar koop jij je croissantdeeg ?

    thx

    Antwoord
  2. Myriammm

    Ik heb dat van mij in de Carrefour gekocht. Wel even moeten zoeken. Dat deeg zit in een soort van blik/rol en niet in een platte pak zoals bladerdeeg. Ik vond die wel in dezelfde rayon, maar helemaal bovenaan het schap.
    Succes!

    Antwoord
  3. Nadine

    Mmm… een snelle versie. Handig. Ik vond een superlekker (maar bewerkelijker) recept op de blog van Jonge Sla (ergens rond de Kerstperiode gepost). Ook een aanrader als je de smaak van de original cinnamon rolls zoekt!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snelle kaneelrollen

by Myriam time to read: 1 min
3
%d bloggers liken dit: