Hap en Tap logo zonder streep

Warm appeltaartje

11 okt 2012 | Gebak en koekjes, Zoet

De temperaturen zijn al behoorlijk gezakt. ’s Ochtends en ’s avonds halen we amper nog 5 graden. Brrrrrrr! Me dislike. Maar de herfst en winter hebben natuurlijk ook hun positieve kanten: het wild doet terug zijn intrede en de winkelschappen puilen uit van de appels en peren. Tijd dus om onze oven op te warmen en het lekker (en) gezellig te maken in huis. Met dit warme appeltaartje lukt dat zeker! Me like! Het is Γ¨cht geen werk, je hebt maar heel weinig ingrediΓ«nten nodig en na 15 minuutjes in de oven, zet je het al op tafel. Alleen een beetje een vaste tekenhand kan je goed gebruiken zodat je appeltjes er niet uitzien als een aardbei, zoals het geval was in de les. Niet waar, Martine? πŸ˜‰

 

Nodig voor 10 taartjes

700 g Jonagold 10 vierkantjes bladerdeeg van 10 x 10 cm, ontdooid 150 g marsepein 5 ml Kirsch 1 ei 60 g griessuiker 5 g kaneel 50 g boter Abrikozencoulis Ijs naar keuze: vanilleijs, amandelmelkijs, yoghurtsorbet

Bereiding

Meng de marsepein met de Kirsch. Snijd het bladerdeeg uit in de vorm van een appel. Prik het bladerdeeg in, maar blijf hierbij op 1 cm van de rand. Besmeer het bladerdeeg in het midden met het marsepein-kirschmengsel. Beleg trapsgewijs met de geschilde partjes appel. Smelt de boter en bestrijk de appelpartjes ermee. Bestrooi de appel met een mengsel van griessuiker en kaneel. Doreer de randen met losgeklopte eierdooier, aangelengd met een beetje water. Bak gedurende 15 minuten in een oven bij 200 Β° C. Serveer het warme appeltaartje op een warm bord. Werk af met enkele druppels coulis en een bolletje ijs naar keuze. Bron: recept van Luc Ghesquiere, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.986 andere abonnees

ARCHIEF

1 Reactie

  1. Nicole

    Dag Myriam

    Proficiat met je nieuwe website! Ik bezoek je site al geruime tijd
    dagelijks en ik vind er steeds veel info en ideetjes.Ik heb zelf ook veel kookboeken enz…ik kijk alvast uit naar de receptjes van je oudjaarfeestje vooral de saus van wilde champignons want als jij zegt dat het lekker is dan zal dat wel zo zijn!
    Nog veel succes met je nieuwe site!

    Grts

    Nicole

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Warm appeltaartje

by Myriam time to read: 1 min
1
%d bloggers liken dit: