Speculoostaart met appeltjes

door | nov 8, 2013 | Gebak en koekjes, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept

Speculoos met peer in een taart hebben we al gehad (klik hier). Vandaag speculoos met appel. Eenvoudiger dan dit KAN NIET. IE-DER-EEN brengt deze taart tot een goed einde, daar steek ik mijn handen voor in het vuur. Je hebt trouwens ook maar 5 ingrediënten nodig: een vel kant-en-klaar bladerdeeg, 2 appeltjes, een pakje speculooskoekjes, room en abrikozenconfituur.

 
Daar gaan we. Voor je ’t goed en wel beseft, geniet je van een overheerlijk stukje taart. Want groot voordeel: je hoeft niet te wachten tot ze helemaal is afgekoeld! Integendeel, lauw smaakt deze taart het allerbest. Weinig kans dat er nog wat overschiet voor de volgende dag…
 
 
 

Nodig voor 6 personen

1 verpakking bladerdeeg (koeling)
2 Jonagold appelen
19 Lotus speculooskoekjes
25 cl room
1/2 pot abrikozenconfituur
 

Werkwijze

Bekleed een ronde bakvorm (diam. ca. 24 cm) met het bladerdeeg.
Doe de speculooskoekjes in de blender en mix. Voeg de room toe en mix nogmaals. Verdeel het speculoosmengsel over de bodem van het deeg.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in schijfjes. Schik ze dakpansgewijs op het speculoosmengsel.
Bak de taart in 20 à 25 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180° C.
Haal de taart uit de oven en bestrijk de warme taart met abrikozenconfituur.
 
Bron: recept uit Kook! van Spar.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.023 andere abonnees

Archief

  • 2021 (117)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)
Keukenrecepten

10 Reacties

  1. irma schabon

    Eenvoudiger kan niet 😉 Maar wel heel lekker, ik heb die taart al eens gemaakt!

    Antwoord
  2. Kelly

    Gewone room of opklopbare room?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Kelly,
      Normaal gebruik ik altijd volle room (40% vetgehalte), maar in dit recept maakt dat niet zoveel uit, denk ik.
      Al zal volle room wel voor een betere binding zorgen.
      Succes en smakelijk!
      Myriam

      Antwoord
  3. Lieve

    Hey, tot hoe ver moet je de room opkloppen? Ik ga ze proberen te maken. Ziet er goed uit!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Je hoeft de room helemaal niet op te kloppen. Gewoon mixen in je blender samen met de speculooskoekjes.

      Antwoord
      • Lieve

        Ze viel hier goed in de smaak!! Bedankt om dit recept te delen!

        Antwoord
  4. Tina

    Welke confituur zou nog gaan ipv abrikozen confituur?

    Antwoord
  5. Silvy

    Word deze taart warm geserveerd?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Speculoostaart met appeltjes

by Myriam time to read: 1 min
10
%d bloggers liken dit: